Ľubomír Hudačko Rôzne

Tip na letnú pohodu v Prešove: Kino Pocity ponúka atraktívny program

Čo by to bolo za leto v Prešove bez premietania filmov pod holým nebom? Na programe je ďalšia várka snímiek, ktoré si môžete takto pohodovo užiť.

Ilustračný obrázok k článku Tip na letnú pohodu v Prešove: Kino Pocity ponúka atraktívny program
Foto: Ľubomír Hudačko

Ak nemáte tip na trávenie voľných chvíľ v týchto letných dňoch, jeden vám ponúkneme. Prešovčania sa aj v druhej polovici augusta totiž môžu tešiť na zaujímavú dávku kvalitných filmov. A to v záhradnom kine za Scalou, kde sa už dnes budú premietať ďalší film.

Netreba sa báť

“Cieľom je priniesť divákom filmy, ktoré sa do bežnej kino distribúcie nedostávajú. Snažíme sa vyberať filmy aj s ohľadom na širšie publikum a letnú atmosféru, avšak stále ostávame verní klubovým filmom. Chceme divákom ukázať, že sa takýchto filmov nemusia báť. To sa nám zatiaľ darí, o čom svedčí nielen skvelá účasť, ale aj potlesk a pozitívne komentáre po každom filme," povedala dramaturgička kina Nina Šilanová. A aký program návštevníkov už oddnes čaká? To si môžete pozrieť v našom prehľade.

Noc na zemi

15. augusta 20:30 (Night on Earth, Francúzsko / Japonsko / Nemecko / USA / V. Británia, 1991, 129 min, r. Jim Jarmusch)

Film sa odohráva počas jednej noci v rôznych časových pásmach v piatich rôznych mestách na Zemi (Los Angeles, New York, Paríž, Rím, Helsinki). Hlavnými postavami sú miestni taxikári a ich pasažieri. Jarmusch pritom jemne parafrázuje typické postavy, žánre a štýly jednotlivých kinematografií z týchto krajín, nechýba tu tak Hollywood, newyorská škola, francúzsky neobarok, talianska fraška či severská temnota.

Afrika na Pionieri

17. augusta 20:30

Video, slide show a rozprávanie banskobystického cestovateľa Mareka Slobodníka z cesty naprieč Afrikou na Jawách Pionier. Začalo to nevinným výletom, keď po strednej škole vyrazili prvýkrát na pionieroch okolo Slovenska. Každým rokom chceli vidieť toho viac a po deviatich rokoch sa im podarilo prejsť naprieč celým kontinentom. Piati cestovatelia, 5 mesiacov na cestách, 15 tisíc kilometrov na jedných z najhorších jednostopých motorových dopravných prostriedkoch.

Cez kosti mŕtvych

22. augusta 20:30 (Pokot, Česko / Nemecko / Poľsko / Slovensko / Švédsko, 2017, 128 min, r. Agnieszka Holland)

Hlavnou hrdinkou príbehu je postaršia žena – Janina Duszejko, milovníčka a ochrankyňa zvierat. V jej okolí dôjde v krátkom čase k sérii vrážd, spáchaných za záhadných okolností. Duszejko je presvedčená o tom, že vie kto (alebo čo) má zločiny na svedomí, avšak nikto jej neverí. Táto jednoduchá kriminálna zápletka je len základom pre netradičnú hru, ktorú sa rozhodla Agnieszka Holland, spolu s autorkou predlohy a spoluscenáristkou Olgou Tokarczuk, rozohrať s divákom.

Divočina

24. augusta 20:30 (Wild, USA, 2014, 110 min, r. Jean-Marc Vallée)

Iniciačná púť mladej ženy naprieč Spojenými štátmi je predzvesťou veľkého zážitku. Už literárna predloha Cheryl Strayed očarila mnohých čitateľov a svojím surovým, nevybrúseným, ironizujúcim a zároveň úprimným a autentickým štýlom i literárnych kritikov. Reese Witherspoon nebola výnimkou. Po tom, čo jedným dychom prečítala drsný príbeh stratenej a znovunájdenej Cheryl, bolo jej jasné, že ho treba preniesť na plátno. V úlohe producentky odkúpila od autorky predlohy filmové práva a pripadla jej i úloha hlavnej predstaviteľky. A ako jej herecké alter ego sa vydala na 1 770 km dlhú pešiu túru z Mexika až k hraniciam Kanady.

Divácka volenka: Piata loď

29. augusta 20:30 (Slovensko / Česko, 2017, 85 min, r. Iveta Grófová)

Nevinná hra, ktorá navždy zmení ich životy. Príbeh netradičnej detskej rodiny inšpirovaný skutočnou udalosťou. Nový slovenský film, nakrútený na motívy úspešnej knihy Moniky Kompaníkovej, ktorá sa stala najlepšou knihou roka 2010. Malá Jarka má mamu, ktorá nechce byť mamou. Zúfalo hľadá lásku a nachádza ju náhodou, keď za zvláštnych okolností vezme dve batoľatá do opustenej záhradnej chatky. Jej konanie je dojemným a detsky úprimným pokusom napraviť svet dospelých svojou hrou na rodinu, akú by chcela mať.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM