Kultúra

Tip na knihu: Hrdinka Divočiny vás šokuje, rozosmeje a uchváti

Divočina je skutočný príbeh o 26-ročnej Cheryl, ktorá padala do priepasti života a tak sa rozhodla prejsť vysokohorský chodník Pacific Crest Trail od Mohavskej púšte cez celú Kaliforniu a Oregon až do štátu Washington. Úplne sama, celých 1 770 kilometrov, pričom o turistike nevedela absolútne nič.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Hrdinka Divočiny vás šokuje, rozosmeje a uchváti
Zdroj: Dnes24.sk

Cheryl sa dostala do zlomového bodu života. Nič jej nevychádzalo, opustil ju otec, potom jej zomrela vo veku iba 45 rokov mama. Rodina sa rozpadla, skúsila drogy, začala si hľadať milencov a časté nevery jej zničili manželstvo. Vtedy si uvedomila, že musí niečo urobiť, že jej život nemôže takto pokračovať ďalej. A tak dospela k rozhodnutiu, ktoré ju zachránilo pred katastrofou. Rozhodla sa prejsť divočinou, aby si prečistila hlavu a pozbierala sa. Netušila však, aká ťažká skúška ju čaká.

Putovala pešo s batohom takým ťažkým, že jej do krvi oškrel chrbát. Prišla takmer o všetky nechty na nohách, časť cesty prešla iba v jednej topánke… Nevyhla sa stretnutiu so štrkáčmi či s medveďmi, prekonávala úmorné horúčavy, rekordný sneh, no vnímala aj krásu a osamelosť svojej túry.

Divočina je napínavé rozprávanie okorenené humorom o ceste, ktorá mladú ženu takmer dohnala do šialenstva, aby ju napokon posilnila a zocelila. Náročné putovanie naprieč divočinou ju zachránilo pred katastrofou a postavilo ju na nohy. Ukázala odvahu, ktorú jej môžeme mnohí iba závidieť. Príbeh Cheryl presviedča, že aj po mnohých pádoch a životných traumách sa môže každý z nás opäť postaviť na vlastné nohy a viesť spokojný a šťastný život.

Produkčná spoločnosť Reese Witherspoonovej už pripravuje filmovú adaptáciu knihy. Cheryl Strayedová je autorkou kritikmi uznávaného románu Torch. Jej poviedky a eseje boli publikované v rôznych časopisoch a žurnáloch vrátane The New York Times Magazine, The Washington Post Magazine, Vogue. Žije v Portlande v štáte Oregon.

Začítajte sa do napínavého príbehu Divočina.

Tip na knihu: Novinka Divočina vás šokuje, rozosmeje a uchváti
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM