Monika Földešiová Kultúra

Tip na knihu: Dievčatá držal roky v pivnici sadistický šialenec!

Zoznam zákazov je špičkový príbeh s dokonale prepracovanou zápletkou, prešpikovaný napätím, nebezpečenstvom a mrazivými tajomstvami. Skúsený autor Jeffery Deaver ho označil za „vynikajúco napísaný psychotriler“, ktorý vám nedá spať.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Dievčatá držal roky v pivnici sadistický šialenec!
Zdroj: Dnes24.sk

Ak porušíte hoci len jediný bod zo Zoznamu zákazov, kruto za to zaplatíte! Buďte opatrní, majte oči na stopkách, pretože nikdy neviete, čo vás čaká v najbližších hodinách. A čokoľvek si predstavíte, bude to ešte horšie…

Už na prvých stranách knihy sa zoznámite so Sarah a Jennifer, ktoré sa držia svojho Zoznamu zákazov za každú cenu, aby sa vyhli nebezpečenstvu. Napriek svojim vycibreným inštinktom však jedného večera nasadnú do nesprávneho taxíka a to má pre ich život tragické následky. Tri roky ich s ďalšími dvoma dievčatami väzní v pivnici šialenec so sadistickými sklonmi.

V príbehu sa prenesieme o desať rokov neskôr – Sarah sa podarilo šťastnou náhodou utiecť a teraz žije samotársky v byte, takmer nevychádza von, trpí fóbiami a bojí sa ľudí. Únosca, ktorého po jej úteku dolapili a uväznili, jej však z väzenia posiela zvrátené listy. Akoby sa pripravoval na opätovné stretnutie – majú ho prepustiť na podmienku a Sarah ovládne strach.

Napriek tomu sa púšťa do pátrania na vlastnú päsť. Chce nájsť akékoľvek dôkazy, ktoré by udržali sadistického únoscu vo väzení. A tiež túži nájsť aspoň mŕtve telo svojej kamarátky Jennifer, ktorej sa utiecť nepodarilo a dodnes o nej nikto nič nevie. Sarah narazí na tajný spolok a záhadný výskum zaoberajúci sa mučením. Postupne odhaľuje záhadu, ktorá je oveľa desivejšia ako jej najhoršie predstavy…

Zoznam zákazov je prvotriedny psychotriler, ktorý prečítate so zatajeným dychom.

Pozrite si knižný trailer v galérii

Tip na knihu: Učiteľka a jej žiak na opustenom ostrove. Odolajú svojim potrebám?

Učiteľka a jej žiak. Tridsiatnička a tínedžer, z ktorého sa stáva príťažlivý muž… Po havárii lietadla sa ocitli sami na opustenom ostrove kdesi v Indickom oceáne. Spočiatku mysleli na jediné – ako prežiť? Po týždňoch a mesiacoch prekonávania prekážok si však začali uvedomovať, že majú svoje potreby, túžia po objatí a čosi k sebe cítia. Odolajú jeden druhému? A prežijú vôbec?

Novinka Na ostrove sa zaradila medzi bestsellery New York Times a čitatelia ju vychvaľujú ako ideálne letné čítanie. Tridsaťročná šarmantná učiteľka angličtiny Anne dostane ponuku doučovať TíDžeja v prenajatom domčeku na Maldivách, kde ho už čakajú rodičia. Bez váhania súhlasí, pretože si bude užívať more a zároveň pracovať.

Tínedžerovi TíDžejovi sa však z Chicaga nechce, no nikto sa ho na to nepýta. Práve zvíťazil nad onkologickým ochorením a rád by strávil prázdniny s kamarátmi, no namiesto toho musí dobiehať zameškané učivo. A tak odlietajú na Maldivy, no pri poslednom úseku cesty, ktorým je dvojhodinový let hydroplánom ponad Indický oceán, sa všetko zvrtne. Pilot náhle dostane infarkt a lietadlo sa zrúti do vody. Dvom cestujúcim zachránia život záchranné vesty a do rána doplávajú na neobývaný ostrov. Anna s Tídžejom sú odhodlaní stoj čo stoj prežiť, no dennodenne čelia mnohým ťažkostiam. Hoci veľa užitočných vecí sa ako zázrakom zachránilo z trosiek lietadla, nemajú pitnú vodu, jedlo, oheň, obydlie. Čaká ich prírodná katastrofa, tropické búrky, nebezpečenstvo na nich striehne aj z mora.

Dni sa menia na týždne, z týždňov sa stávajú mesiace a dokonca hrozí, že TíDžejovi sa vráti rakovina. Počas oslavy narodenín na ostrove si Anna uvedomí, že sa vynára ďalší problém. Dokáže na ostrove žiť s chlapcom, ktorý sa postupne mení na muža?

Začítajte sa do letného hitu Na ostrove už teraz na Bux.sk.

Tip na knihu: Učiteľka a žiak na opustenom ostrove. Odolajú svojim potrebám?
2
Galéria
Tip na knihu: Učiteľka a žiak na opustenom ostrove. Odolajú svojim potrebám?
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM