Aktualizované Krimi

Ministerstvo: Zranenie študentky Prešovskej univerzity nemá nič spoločné s teroristickými útokmi!

Vysokoškoláčka z Prešovskej univerzity, ktorá je na stáži v Paríži, utrpela 13. novembra večer zranenie. Podľa nášho ministerstva zahraničných vecí sa však zranila pri inej okolnosti (mimo Paríža), ktorá nemá vôbec nič spoločné s teroristickými útokmi.

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo: Zranenie študentky Prešovskej univerzity nemá nič spoločné s teroristickými útokmi!
Zdroj: TASR

Agentúra TASR informovala, že slovenská študentka z Prešovskej univerzity, ktorá je na stáži v rámci programu Erasmus na Université Paris-Est na parížskom predmestí Marne-la-Vallée, utrpela 13. novembra večer zranenie.

Ako elektronickou poštou informoval docent Alain Soubigou z Centra súčasných dejín strednej Európy na Université Sorbonne Paris 1, slovenská študentka utrpela zranenie na zápästí. „Našťastie už je z nemocnice vypísaná,“ informoval Alain Soubigou.

Podľa slovenského Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí však zranenie študentky nemá nič spoločné s teroristickými útokmi v Paríži.

„Náš úrad v Paríži opätovne preveril zoznamy obeti a zranených z teroristických útokov z 13 novembra, kde sa žiadny občan SR nenachádza. Aj napriek tomu sme však kontaktovali dotyčnú mladú dievčinu a tá je v poriadku, zranila sa pri inej okolnosti (mimo Paríža), ktorá nemá vôbec nič spoločné s teroristickými útokmi. Mladá dievčina je v poriadku,“ povedal hovorca ministerstva Peter Stano.

Dnes 24/tasr

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM