Ľubomír Hudačko Správy

Teror vo Francúzsku odsúdila i primátorka Turčanová: V Prešove sa držala minúta ticha!

Aj bežní Prešovčania môžu vyjadriť sústrasť pozostalým obetí útokov, pri ktorých minulý týždeň vo Francúzsku zahynulo 17 ľudí. Na radnici je totiž pripravená kondolenčná kniha, čin v krajine galského kohúta odsúdila aj primátorka Andrea Turčanová.

Ilustračný obrázok k článku Teror vo Francúzsku odsúdila i primátorka Turčanová: V Prešove sa držala minúta ticha!
Zdroj: Dnes24.sk

Pred začiatkom prvého rokovania Mestskej rady v Prešove si jej členovia spolu s primátorkou Andreou Turčanovou uctili obete minulotýždňových útokov vo Francúzku minútou ticha i podpisom do kondolenčnej knihy, ktorá bude umiestnená na mestskom úrade do 21. januára.

„Považujeme za neospravedlniteľné a odsúdeniahodné, ak v 21. storočí zomierajú pre fanatizmus a terorizmus nevinné obete. Demokracia znamená dialóg, toleranciu a rešpektovanie práv druhého človeka, preto tieto udalosti považujeme za zločin proti všetkým jej hodnotám a slobode ako takej. Obetiam, ich pozostalým, blízkym, priateľom i celému Francúzsku vyjadrujeme úprimnú sústrasť, podporu, solidaritu a spolupatričnosť,“ vyhlásila Turčanová spolu s členmi mestskej rady.

Toto vyhlásenie k udalostiam vo Francúzsku bolo podľa hovorkyne mesta Prešov Veroniky Kmetóny Gazdovej zaslané na veľvyslanectvo Francúzska na Slovensku a do partnerského mesta La Courneuve. Ako povedala primátorka, mesto Prešov má k Parížu veľmi blízko. Jedným z jeho partnerských miest je La Courneuve, jedna z mestských častí hlavného mesta Paríž, ktorá sa nachádza severne od jeho centra.

Čítajte viac o kondolenčnej knihe na radnici!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM