Šport

Tentoraz ťahali za kratší koniec: Futsalistom Prešova sa v hlavnom meste nedarilo a dostali sedmičku

Futsalistov FK Prešov čakal v zápase 16. kola súboj s druhým celkom tabuľky. Zverenci trénera Hernándeza sa predstavili na ihrisku ŠK Pinerola Bratislava. V hlavnom meste sa im bez viacerých hráčov základnej zostavy ale nepodarilo uspieť. Tentoraz ťahali za kratší koniec.

Ilustračný obrázok k článku Tentoraz ťahali za kratší koniec: Futsalistom Prešova sa v hlavnom meste nedarilo a dostali sedmičku
Zdroj: TASR

Pre zranenia im na súpiske chýbalo až päť hráčov, príležitosť tak dostali dvaja juniori. Premiérovo sa v A tíme predstavili Matúš Tomáš a Erik Kapraľ.

Prešovčania hrou súpera akoby uspali

Lepší úvod stretnutia mali domáci hráči, na začiatku viedli už o dva góly. V 8. minúte však pred brankárom Pineroly tečoval loptu Matúš Mihok, ktorý znížil na 1:2. V ďalšom priebehu hrali hostia zo zabezpečenej obrany s cieľom neinkasovať. Domáci sa zeleno-bielym prispôsobili, hra mala pomalšie tempo, Prešovčania svojou hrou súpera akoby uspali. Ďalšie góly prišli až v závere prvého polčasu.

Bratislavčania dvomi presnými zásahmi navýšili svoj náskok a do kabín odchádzali s trojgólovým náskokom. Hráči Pineroly mali perfektný nástup aj do druhej dvadsaťminútovky, v 24. minúte viedli už 6:1. Šarišania po inkasovaných góloch začali hrať opäť power play, ktorú skúšali už aj v závere úvodnej časti hry. Domáci mali loptu častejšie vo svojej moci, aj napriek tomu si Prešovčania vytvorili niekoľko príležitostí a dokázali sa presadiť.

Tréner: Podali sme dobrý výkon

Najprv mieril presne hrajúci tréner hostí Hernández. O minútu neskôr trestal nedôslednosť bratislavských hráčov gólom z protiútoku Rohaľ, čím znížil na 3:6. Hostia hrali aj naďalej bez brankára a snažili sa pridať ďalší gól. Vabank Prešovčanom už ale nevyšiel, naopak Pinerola na konci duelu spečatila konečný výsledok. Do prázdnej bránky trafil Bagin a uzavrel stav stretnutia na 7:3.

António Hernández (tréner FK Prešov): „Aj napriek prehre sme v stretnutí podali dobrý výkon. Škoda, že sme nemali k dispozícii viac hráčov. Na zápas sme vycestovali v počte 7+1. Aj s obmedzenou súpiskou nám sily nedochádzali, pretože sme hrali power play. Pri hre piatich hráčov v poli sa súper nedostával do hry. Bez brankára sme hrali už v závere prvého dejstva a pokračovali sme v tom aj v druhom polčase. Power play sme dokopy hrali približne dvadsať minút. V zápase dostali šancu dvaja mladí hráči z juniorky. Zo začiatku sa hľadali, ale po chvíli sa dostali do stretnutia a s ich výkonom som spokojný. Pri svojej premiére ukázali, že majú potenciál a v budúcnosti sa môžu stať hráčmi základnej zostavy v seniorskom mužstve.“

ŠK Pinerola Bratislava – FK Prešov 7:3 (4:1)

  • Góly: Hájek 3, Bagin, Směřička, Jurkemik, Javnický – Rohal, Hernández, Mihok
  • ŽK: Mikulišin – Serbin
  • 100 divákov

Môže vás zaujímať:

Majstri z Prešova sa vrátili na prvú priečku volejbalovej extraligy: Doterajšiemu lídrovi nepustili ani jediný set!

Neuveriteľný priebeh duelu napínavého play off: Prešov vyhrával po dvoch tretinách 4:0, aj tak prehral!

Robia dobré meno a dosahujú kvalitné výsledky: Futsalisti FK Prešov sú tretím najlepším kolektívom mesta

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM