Ľubomír Hudačko Rôzne

Témy, ktoré Prešovčanov zaujali naozaj nadpriemerne: 10 článkov, ktoré ste tento rok najviac klikali

Tento rok bol bohatý na všakovaké udalosti. No niektoré vás oslovili naozaj nadpriemerne. Prinášame vám prehľad článkov z redakcie Prešov 24, ktoré vás najviac zaujali a patrili medzi top 10 najčítanejších v roku 2015.

Ilustračný obrázok k článku Témy, ktoré Prešovčanov zaujali naozaj nadpriemerne: 10 článkov, ktoré ste tento rok najviac klikali
Zdroj: Dnes24.sk

1. Východniarske formulky a heslá

Kto je východniar, tunajšie predložky, formulky a heslá určite dobre pozná. Prehľad tých najznámejších, ktoré sme vytýčili určite denne používate aj vy. Na ich oprášenie nie je nikdy neskoro, takisto si priblížte ich význam.

20 najlepších východniarskych výrazov: Ruku na srdce, ktoré denne používate vy? :)

2. Východniarske vtipy

V roku 2015 sa vám páčili aj východniarske vtipy. Veď základom dobrej nálady v každodennom živote je aj štipka humoru. Vybrali sme pre vás najlepšie z nich, o ktoré sa môžete podeliť so svojimi známymi.

Východniarske vtipy zbožňuje celé Slovensko: Vybrali sme pre vás tie najlepšie :)

3. Šarišské nárečie

A dotretice Šariš a naše nárečie. To je na svoju slovnú zásobu poriadne bohaté. Preto sme sa rozhodli priniesť porciu našich zaujímavých slov priamo z ulíc, ktoré ste už určite počuli. Šak Prešofčani po našim znaju.

Šarišské nárečie má stále čo ponúknuť: Bez týchto 35 výrazov do Prešova ani nechoďte! :)

4. Úspech prešovskej priemyslovky

V roku 2015 zaznamenala prešovská elektrotechnická priemyslovka obrovský úspech. Jej husársky kúsok vás nadpriemerne zaujal, svetové prvenstvo sa totiž nezaznamenáva len tak hocikedy.

Toto je paráda: Prešovskej strednej škole sa podarilo niečo, čo žiadnej inej na svete!

5. Megaprojekt na Domaši

Domaša sa môže zmeniť. Občianski aktivisti majú smelé plány, hovoria o projekte, ktorý počíta s najdlhšou plávajúcou promenádou v strednej Európe, akvacentrom, cyklistickým chodníkom, bobovou dráhou… Chýbať nemajú ani lyžiarske svahy. Aj táto informácia vás v roku 2015 nadpriemerne zaujala.

Na stole je megaprojekt: Z Domaše chcú spraviť celoročný dovolenkový raj! VIZUALIZÁCIE vnú­tri

6. Megafóry Michala Hudáka

Rozpovedal ich tisíce. Na legendárne megafóry Prešovčana Michala Hudáka sa nedá jednoducho zabudnúť ani po rokoch. Zaručené hlášky vedia spríjemniť deň a dodať dobrú náladu.

Fóry z úst Michala Hudáka sa v Prešove stali legendárnymi: 7 hlášok, na ktoré sa nedá zabudnúť!

7. Veselý vodič

Peter Donoval z Prešova je veselý človek, ktorý ako vodič SAD rozdáva dobrú náladu na všetky strany. Nakazí ňou aj vás a zistíte, že takéhoto vodiča je radosť stretnúť. Presvedčí vás o tom aj v našej fotogalérii.

S týmto veselým vodičom SAD je radosť cestovať: Prešovčan Peter vám zaručí úsmev na tvári! :-) FOTO

8. Úspech filmu

Ich krátky film Missing Memories zvíťazil v rámci celosvetovej sútaže 48 FILM Project o najlepší krátkometrážny film za rok 2014 v kategórii People´s Choice. O súťaži sa pritom dozvedeli dosť neskoro. Dva dni pred oficiálnou uzávierkou, dali dokopy tím piatich ľudí a rozhodli sa, že idú do toho.

Takýto úspech iste nečakali: Film z Prešovského okresu smeruje až do Hollywoodu!

9. Tyrkysové jazero

Východ v sebe ukrýva mnoho krásnych miest. Jedným z nich je i jazero s nádhernou tyrkysovo zelenou vodou, ktoré si môžete pozrieť na fotkách. Viete, kde to je? Ak vám napadli Plitvické jazerá, tak omyl… Miesto, ktoré pripomína tieto chorvátske dominanty totiž máme aj v Prešovskom kraji.

Ste si istí, že poznáte všetky krásy nášho kraja? Toto nádherné tyrkysové jazero sa oplatí vidieť!

10. Rekordné promile

V praxi už zažila všeličo. Ľubomíra Romanová je primárkou oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny v prešovskej Fakultnej nemocnici J. A. Reimana. Rozpovedala nám napríklad aj dych vyrážajúce info o pacientovi, ktorému zistili neuveriteľných 11 promile.

Rekordér spomedzi pacientov v Prešove: V krčme upadol do kómy, zistili mu 11 promile!

Môže vás zaujímať:

Len začnete čítať a na mnohých hneď doľahne nostalgia: 5 spôsobov, ako kedysi vedeli tráviť čas deti v Prešove

Toto nikto iný nepochopí: 5 vecí, vďaka ktorým rozoznáte Prešovčana na sto honov :)

Prešovský rok 2015 na FOTKÁCH: 10 momentov, ktoré v našom meste stáli za to

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM