Ľubomír Hudačko Šport

Tatranu sa v Lige majstrov vôbec nedarí a opäť prehral, tréner otvorene: Inak to skončiť ani nemohlo!

Nevyšlo to ani vo štvrtom zápase. Tatran Prešov je v hádzanárskej Lige majstrov stále na poslednom mieste a dokonca aj bez bodu na konte. Nepodarilo sa mu ho získať doma s Vojvodinou Novi Sad. Podľa otvorenej kritiky trénera Prešovčanov Trtíka to inak ani skončiť nemohlo...

Ilustračný obrázok k článku Tatranu sa v Lige majstrov vôbec nedarí a opäť prehral, tréner otvorene: Inak to skončiť ani nemohlo!
Zdroj: TASR

Hádzanári Tatrana Prešov prehrali vo svojom štvrtom zápase v C-skupine Ligy majstrov so srbským tímom Vojvodina Novi Sad 19:27. V šesťčlennej skupine sú tak naďalej bez zisku bodu na poslednej priečke.

Domáci mali lepší vstup do zápasu a až do 10. minúty boli vo vedení. Za stavu 6:4 hostia dokázali vyrovnať na 6:6 a následný oddychový čas trénera Tatrana viac pomohol jeho súperom. Antl síce v 15. minúte upravil na 7:6, no potom sa do gólového „trháku“ dostal Novi Sad. Po góle Marjanoviča v 25. minúte bolo manko Prešovčanov už päťgólové – 8:13. Domácim sa v prvom polčase nedarilo najmä v ofenzíve, keď ich snahy marila obrana hostí a aj vlastné chyby.

Aj krátko po prestávke bol náskok Vojvodiny päťgólový – 10:15. Srbskému tímu sa ho darilo držať a v 36. minúte bola prešovská strata už šesťgólová – 11:17. Prešovčania mali v ofenzíve naďalej problémy a proti dobre organizovanej obrane Vojvodiny sa presadzovali len veľmi ťažko. Hostia pozorne bránili a súperom nedovolili výrazné zníženie náskoku. V 46. minúte bolo po ďalšom góle Marjanoviča už 14:21 a v prešovskej Handball aréne sa ozval piskot divákov. Hráči Vojvodiny nepoľavovali v aktívnej hre ani v ďalších minútach. V závere ešte zvýraznili svoj náskok, keď na rozdiel deviatich gólov zvýšil v 26. minúte Todorovič. Zverenci Rastislava Trtíka tak aj po štyroch odohratých zápasoch ostávajú na poslednom šiestom mieste C-skupiny LM.

Rastislav Trtík, tréner Tatran Prešov: „V prvom rade gratulujem súperovi k zaslúženému víťazstvu. Potvrdzuje sa, že kapacitne nemáme na určitú úroveň. Nie sme schopní vyvinúť tlak spojkami. Pred dvoma dňami sme podali úplne iný výkon. Hrať Ligu majstrov s hráčmi lavičky je veľmi ťažké. Inak to ani skončiť nemohlo. Hrali sme s veľkým hendikepom bez pravého krídla a mnoho variant do spojkového radu sme tiež nemali. Hrali sme prakticky s rovnakým kádrom ako vo štvrtok, no s tým rozdielom, že dnes bola naša efektivita úplne iná.“

Andrej Petro, pivot Tatrana Prešov: „Hráči Vojvodiny hrali s väčším srdcom a nasadením než my. Dnes sme si vybrali zlý deň. Dopustili sme sa množstva technických chýb a nepremenili sme mnoho šancí. Z toho pramenili protiútoky, z ktorých sme inkasovali veľa gólov. Musíme popracovať na mnohých veciach a zdvihnúť hlavy.“

Tatran Prešov – Vojvodina Novi Sad 19:27 (10:14)

  • Zostava a góly Prešova: Božič, Čupryna – Kopčo, Hrstka 4, Wilga, Sadovij 3, Šárpataky, Radčenko 3, L. Urban 1, Pekár, Peskov 5, Antl 1, Ivkovič, Petro 2.
  • Najviac gólov Vojvodiny: Marjanovič 8, Todorovič 5, Pralica 4.
  • Rozhodovali: Kurtagič, Wetterwik (obaja Švéd),
    • vylúčení: 1:2,
    • 7m hody: 1/1–4/3,
    • 1227 divákov.

Čítajte tiež:

Prešovčania to s futbalovou loptou jednoducho vedia: Na trávniku predviedli vymakané parádičky! VIDEO

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM