Ľubomír Hudačko Rôzne

Tatranský čaj, pepermint či škorica... Prešovčania si pochutnávajú na neobvyklých zmrzlinách

Počas horúcich dní stretnete v centre mesta množstvo ľudí s kornútkami v rukách. Prešovčania si pochutnávajú na klasických zmrzlinách, ale aj nových príchutiach. Nazreli sme do miestnych zmrzlinární a spýtali sme sa na podrobnosti o predaji tejto mrazenej dobroty.

Ilustračný obrázok k článku Tatranský čaj, pepermint či škorica... Prešovčania si pochutnávajú na neobvyklých zmrzlinách
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Prešovu sa počas leta tie najväčšie horúčavy, aké zažívajú aj ľudia v iných častiach Slovenska, nevyhýbajú, čo znamená, že leto prichádza aj k nám a s ním potreba schladiť sa. Jednou z možností, ktorú ľudia využívajú v meste najčastejšie, je zmrzlina. Mnohí si leto bez chutných chladivých kopčekov ani nevedia predstaviť.

Ľudia kupovali aj zmrzlinu tatranský čaj

Na Sídlisku III „U Capka“ nás zaujala zmrzlina s príchuťou Tatranského čaju. Mala ale pri sebe aj tabuľku „od 18 rokov“. Ktoré však boli najčastejšie vyberané? „Často je v obehu obľúbená vanilková, čokoládová, či citrónová,“ potvrdil to zmrzlinár Karol. Tatranský čaj sa podľa Karola ohrial len chvíľu, pre technické problémy ho nateraz stiahli z ponuky.

Klasika ide najviac na odbyt aj v centre mesta, kde si podľa zamestnancov Croatie ľudia najradšej pochutnávajú na vanilkovej a citrónovej. „Zaznamenávame aj nárast záujmu o jogurtovú, ktorá osvieži a neurazí,“ povedali pracovníci zmrzlinárne.

A čo tak škoricovú, Red Bull alebo pepermint?

Záujem ľudí o zmrzlinu si pochvaľuje predavač Juan na Masarykovej, ktorého zmrzlina fičí takisto pri klasike: „Najčastejšie sú ovocné a potom rôzne smotanové s príchuťami. Momentálne jogurtová či čokoládová majú úspech,“ uviedol s lámavou slovenčinou. „A to bude v novinách?“ pobavil nás na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM