Ľubomír Hudačko Futbal

Tatran to vonku nevie ani v II. lige: Pred návštevou kola prehral v Michalovciach

Doma tri výhry, vonku dve prehry. Taká je bilancia futbalistov Tatrana Prešov po piatich odohraných kolách II. ligy. Proti zverencom trénera Bubenka sa zelenobielym nepodarilo získať ani bod, po rýchlych góloch Hamuľáka vyhrali domáci zaslúžene. V prvom polčase dokonca nedal penaltu D. Leško.

Ilustračný obrázok k článku Tatran to vonku nevie ani v II. lige: Pred návštevou kola prehral v Michalovciach
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Smola či prekliatie? Na ihriskách súperov sa Tatranu dlhodobo nedarí, „formu“ si hráči preniesli z Corgoň ligy.

Vonku je Tatran naďalej nulový

Aj v druhom zápase mimo domáceho štadióna sa nenašiel z radov Šarišanov nikto, kto by rozvlnil sieť, naďalej tak v tejto kolonke svieti nula. A počet získaných bodov je taktiež zatiaľ nízky – 9. Všetky však získali hráči pod vedením Kostelníka len doma.

V drese domácich sa predstavila aj hviezda v podobe Vladimára Janočka, Tatran už mohol vyrukovať v obrane aj s kapitánom Petrášom. Tomu DK SFZ na poslednú chvíľu povolila hrať, aj keď mal ešte jeden zápas vinou červenej karty pauzovať.

Z penalty len žrď

Ani on však nezabránil gólu v sieti Taliana a to po niekoľkých úvodných minútach. Hamuľák si našiel priestor na zadnej žrdi po centri a bolo 1:0. Katona na druhej strane vo svojej šanci neuspel a tak sa vyrovnanie nekonalo. Nestalo sa tak ani po šanci Nworaha, keď zblízka mieril vedľa brány.

Domáci sa teda s ničím nerozpakovali a pridali aj druhý zásah. Kuncov center si do vlastnej siete zrazil Jacko – 2:0.V závere polčasu sme mohli vyrovnať z pokutového kopu. Leško však faul na Barteka nevyužil a trafil z bieleho bodu len žrď.

Rozhodnúť mohol hneď po zmene strán Janočko, ale svoj projektil namieril nad. Veľmi ťažko sa koňare vpredu presadzovali a aj preto svietil stav o dva góly pre domácich na ukazovateli skóre pomerne dlho.

Na duel prišlo viac ako 4 000 divákov

Nepresne mieril pred brankárom Michaloviec Leško, na druhej strane musel Talian riešiť strelu Kovaľa. Ten istý hráč potom vykúzlil nožničky, ale tretí gól svojich farieb nepridal.

Druhá prehra v sezóna sa tak črtala čoraz viac, nič na tom nezmenili ani ďalšie snahy o kontaktný gól. Vonku tak Tatran opäť prehral 2:0 a na špic tabuľky už stráca 4 body. Potešila aspoň návšteva kola, v Michalovciach sa na duel prišlo pozrieť 4052 divákov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM