Ľubomír Hudačko Futbal

Tatran privíta tentoraz súpera iného kalibru: Na tribúnach už aj diváci, uvidíme exhráča Interu Miláno

Lepšiu pozvánku na druhý zápas novej sezóny prešovskí futbalisti svojim fanúšikom ani nemohli dať. Sedemgólová kanonáda proti juniorke Trnavy dáva nádej, že prešovský betón je dávno preč. Tatran však tentoraz privíta ašpiranta na postup z Podbrezovej, ktorý bude ťažký oriešok.

Ilustračný obrázok k článku Tatran privíta tentoraz súpera iného kalibru: Na tribúnach už aj diváci, uvidíme exhráča Interu Miláno
Zdroj: Webnoviny.sk

Našli sme konečne strelca? Aj takéto otázky rezonujú v myšlienkach prešovských fanúšikov.

Trojgólový Nworah vie hrať aj lepšie

Minulý týždeň sa úvodného duelu pre trest klubu zúčastniť nemohli, ale sprostredkované informácie dostali. Tie hovorili o pohodlnom víťazstve zelenobielych so siedmimi zásahmi. Tri z nich a teda hattrick zaznamenal Peter Nworah, hráč s nigérijskými koreňmi. Podľa svojich slov ešte určite má čo vylepšovať: „Nebol to môj najlepší zápas v kariére, ale jeden z najlepších,“ nechal sa počuť po zápase skromný, ale šikovný útočník.

Súper z iného kalibru

Aj keď výkon domácich proti juniorom nemožno znehodnocovať, tentoraz bude proti Kostelníkovcom stáť súper z iného súdka. Veď v zostave sa v dobrom svetle ukazuje už nejednu sezónu útočník Hector Tubonemi a v kádri sú aj ďalší skúsení hráči. Ligu majstrov si v drese Artmedie Bratislava zahral na hrote Blažej Vaščák, v strede poľa operuje Michal Pančík a v obrane majú hostia v talóne najzvučnejšie meno – Vratislav Greško. Ten si vo svojej kariére zahral aj s fenomenálnym Brazílčanom Ronaldom v Interi Miláno, pôsobil aj v anglickej Premier league.

Sila Podbrezovčanov je tak naozaj mimoriadna, potvrdzovali to ostatné dva roky, odkedy ašpirujú na postup do Corgoň ligy. Vlani im ušiel postup len o chlp, na Dunajskú Stredu stratili len štyri body. Prehrali rovnaký počet zápasov, takže zelenobielych nebude čakať prechádzka ružovým sadom. V kádri Šarišanov ešte nebudú môcť hrať Lipták s Krajníkom, obaja majú naďalej zdravotné problémy.

Varga pochválil súpera

Zaujímavosťou taktiež je, že na lavičke Podbrezovej sedí bývalý hráč Tatrana Jaroslav Kentoš. Aj z tohto pohľadu bude mať súboj pikantnú príchuť. Na duel pozýva aj asistent trénera Kostelníka a ďalší hráč, ktorého nie je potrebné výrazne predstavovať – Stanislav Varga:

„Určite to bude iný zápas, ale prakticky nič to nemení na tom, že musíme mať víťaznú mentalitu a hrať tak, aby sa ľudia vrátili na štadión. Futbal sa oklamať nedá a hlavne prešovských fanúšikov sa oklamať nedá. Ja viem a verím v to, že keď tu budú hrávať odchovanci a budú odovzdávať to, čo ukázali v tom prvom zápase, že to pôjde,“ povedal pre oficiálnu webovú stránku klubu a pochválil Kentoša s Greškom: „S oboma som hrával. S Jarom v Tatrane Prešov, s Vraťom v reprezentácii. Obaja sú to veľkí profesionáli. Dávajú futbalu veľa, dá sa povedať, že všetko. Určite sa pozdravíme pred zápasom i po ňom, informácie si ale vymieňať nebudeme. Ale bude to zaujímavé, no verím, že víťazstvo ostane doma,“ zakončil bývalý hráč Sunderlandu či Celticu Glasgow.

Prvý duel hostia doma proti nováčikovi zvládli len tak tak, nad Pohroním Dolná Ždaňa vyhrali 1:0. Prešov sa s Podbrezovou naposledy stretol v septembri 2011, v rámci Slovnaft Cupu súpera vyprevadil domov po výhre 2:0. Verme, že podobný výsledok zopakujú zelenobieli aj tentoraz. Zápas začína na prešovskom štadióne v sobotu o 17:30.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM