Futbal

Tatran proti Podbrezovej: Bude to jeden z posledných troch duelov medzi elitou?

Prehrou v minulom kole si Prešov skomplikoval záchranárske práce. To, či ostane medzi elitou nemá vo svojich rukách a zrejme ho čakajú tri derniéry.

Ilustračný obrázok k článku Tatran proti Podbrezovej: Bude to jeden z posledných troch duelov medzi elitou?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Po piatich rokoch sa pre Prešovčanov zrejme opäť zatiahne prvoligová strecha. Tá ich chránila od súbojov s tímami, pre ktoré by boli zápolenia so slávnou značkou na Šariši veľkým sviatkom.

Verí niekto v zázrak?

Také tímy v II. lige iste nájdeme hneď niekoľko a všetko nasvedčuje tomu, že sa im Šarišania nevyhnú. Majú pred sebou v najvyššej súťaži podľa všetkého už len tri zápasy, ten najbližší s Podbrezovou. Doma v Poprade hráčom neostáva nič iné, len vyhrať a dúfať v zakopnutie Senice. S ňou si to potom rozdajú o týždeň v priamom súboji na Záhorí, ale tam sa zelenobielym nedarí. Všetko má vo svojich rukách ich súper so silným sponzorom. Verí ešte niekto v zázrak? Takých fanúšikov je už zrejme veľmi málo.

Tatran naposledy prehral v Zlatých Moravciach vysoko 4:0 a ponúkol šancu súperovi preskočiť ho v tabuľke. Doma má najhoršiu bilanciu zo všetkých mužstiev; 2–6–6. Vsietil len 8 gólov a inkasoval 26.

Podbrezová rozdávala body

A vôbec, počas celej sezóny vyhral len 4 zápasy, čo je na záchranu veľmi málo. Podbrezová pritom vôbec Tatranu v poslednom čase nepomohla. Z desiatich duelov v rade prehrala len dva, ale v oboch prípadoch to bolo na pôde Senice. Takže Záhoráci získali 6 dôležitých bodov práve proti zverencom trénera Fabuľu. Tí majú vonku bilanciu slabú; 2–2–10. Šarišania by im to mohli vrátiť vo vzájomnom zápase v sobotu, ktorý začína o 17:00. Otázne však je, či záchranu vôbec klub ešte chce.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM