Ľubomír Hudačko Futbal

Tatran pripravil Popradu prvú domácu prehru: V aktuálnej sezóne mu už nasúkal 10 gólov!

V sobotu sa proti domácemu Popradu postavil v 12. kole DOXXbet ligy 1. FC Tatran Prešov. Pamätáme si skvelý výsledok zelenobilych z prvého kola v pomere 5:1 a nič veselé pre Tatrancov neprichystali hráči pod taktovkou trénera Vargu ani tentoraz a vyhrali 3:1. Dokopy im Tatran nasúkal už 10 zásahov!

Ilustračný obrázok k článku Tatran pripravil Popradu prvú domácu prehru: V aktuálnej sezóne mu už nasúkal 10 gólov!
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

V tejto sezóne sa totiž tímy stretli aj v pohárovom stretnutí, ktorý sa skončil remízou 2:2, pričom ale na pokutové kopy postúpil Poprad. Prešov však oplatil túto prehru najlepším možným spôsobom a tri góly na krásnom štadióne pod Tatrami sa rátajú.

Už vo 4. minúte po nepremenenej šanci Kubusa dostal na ľavej strane šestnástky loptu Katona a prekonal domáceho brankára – 1:0 pre Tatran. V 16. minúte prišiel dôležitý moment, keď domáci kapitán Bendík nešetrne zložil Leška a hlavný arbiter ho poslal predčasne pod sprchy. Poprad mohol vyrovnať v 33. minúte Kubusom, no ten zblízka po odrazenej lopte minul žrď Jakubechovej bránky. V 35. minúte poslal agilný Ferenc loptu priamo na hlavu Ujčíka, a ten mal pomerne ľahkú prácu – 1:1.

Do druhého polčasu poslal tréner Varga útočníka Pavla Šafranka, ktorého chvíle prišli v 76. a v 85. minúte. Práve tvrťhodinu pred koncom vystrelil Dávid Leško. Brankár domáceho celku nepríjemnú loptu vyrazil pred seba, no potrestal ho zato Šafranko. Jeho dorážkou išli hostia do vedenia 2:1. V 85. minúte Popradčania stratili loptu v strede, útok potiahol Leško, po zemi našiel Šafranka, ktorý sa opäť nemýlil – 3:1.

DOXXbetliga – 12. kolo: FK Poprad – 1. FC Tatran Prešov 1:3 (1:1) Góly: 35. Ujčík – 4. Katona, 78. a 85. Šafranko, ŽK: 16. Bendík – 30. Štefančík, pred 1533 divákmi rozhodoval Kačenga (Jenčura, Ličko) Zostavy: FK Poprad: Huszárik – Ondruš, Bendík, Janigloš, Rams, Sedlák, Palutka, Ferenc, Maliňák (67. Pilát), Ujčík (46. Orenič – 79. Korenko), Kubus

1. FC Tatran Prešov: Jakubech – Petko, Jacko, Štefančík (46. Šafranko), P. Leško – Dzurík, Poliaček (62. Voda), D. Leško – Katona, D. Jacko – Dupkala (Ivanko Macej)

Tréner S. Varga: „Bolo to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Som rád, že sme ho dosiahli, hoci to bolo dosť ťažké. V 1. polčase sme už vo 4. minúte dali gól, potom prišlo vylúčenie súperovho hráča. Akoby sme sa boli trošku zľakli toho, že budeme mať o jedného hráča viac a súper vyrovnal. Cez polčas sme hráčov trochu usmernili, aby sa upokojili a hrali svoj futbal. Pred zápasom som chlapcom povedal, že ho rozhodnú striedajúci hráči a potvrdilo sa to. Po treťom góle sa zápas iba dohrával. Som však rád, že sme dali aj ten tretí gól, pretože ak by bolo iba 2:1, Poprad je bojovné mužstvo a udržať tento stav by pre nás bolo dosť ťažké,“ povedal pre klubový web Tatrana.

Foto: Radoslav Dudáš

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM