Futbal

Tatran Prešov v Žiline nepochodil: Dostal štvorku a stále ešte neskóroval, FOTO

Nevyšlo to ani tentoraz. Futbalisti Tatrana Prešov nielenže nevyhrali ani tretí súboj Fortuna ligy, ale opäť ani neskórovali. Žiline podľahli vysoko 0:4.

Ilustračný obrázok k článku Tatran Prešov v Žiline nepochodil: Dostal štvorku a stále ešte neskóroval, FOTO
Zdroj: TASR

Žilinčania sa do nováčika pustili bez zbytočných „okolkov“ a už v 4. minúte sa po centri Mabouku sprava a pohotovom zakončení Škvarku v 16-tke tešili z úvodného gólu v sieti Taliana. Žilinčania mali hru pevne pod kontrolou, hosťom nepožičiavali loptu a dostávali ich do hlbokej defenzívy, z ktorej sa Tatran iba ťažko oslobodzoval.

Dominancia Žiliny

V 15. minúte Škvarka nesebecky prihral v dobrej šanci Špalekovi, ale jeho gól pre ofsajd neplatil. Ďalšia šanca domácich prišla v 26. minúte, keď po Škvarkovej strele Talian loptu rukou stlmil, ale pred nabiehajúcim Otubanjom stihol odvrátiť loptu na roh Luberda. Po polhodine hry vystrelil v nádejnej pozícii do ľavého horného rohu Leško, no bez razancie a Volešák jeho pokus vyriešil. V 36. minúte sa Otubanjo už dočkal, keď Hlohovský zľava poslal center pred Taliana, Bujňák zlým riešením prihral nigérijskemu útočníkovi loptu ako na podnose a gólman Prešova už bol bezmocný. V záverečnej minúte polčasu mohlo byť prakticky rozhodnuté, keď Hlohovský namieril dobre, ale Talian vytlačil loptu na žrď a od nej sa lopta odrazila do poľa.

Tubonemiho nájazd

Aj v úvode druhého polčasu pokračovala žilinská ofenzívna snaha o poistenie náskoku a v 51. minúte bola aj korunovaná tretím gólom. Škvarka v päťke prihral zľava na druhú tyč a Mabouka v páde zasunul loptu za bezmocného Taliana. Žilina kontrolovala hru, ale vystrkovať rožky začali aj hostia. Striedajúci Tubonemi v 62. minúte šiel sám na Volešáka, ale ten mu stihol čisto v páde rukami loptu vypichnúť a následne ju odkopnúť do bezpečia. O chvíľu mal dobrú šancu Katona, ale Mazáň aj za cenu tvrdého stretu šiel do súboja a loptu mu vypichol.

V 66. minúte sa na slovenské trávniky opäť vrátil gambijský útočník Žiliny Momodou Ceesay a o tri minúty našiel prihrávkou Hlohovského, ktorý zoči-voči Talianovi nezaváhal a upravil na 4:0. O triumfe Žiliny nebolo najmenších pochýb a v dobrej atmosfére na tribúnach sa domáci v ofenzíve snažili potešiť svojich fanúšikov. V 82. minúte dostal Škvarku perfektnú prihrávku na hranicu 16-tky, ale Talian sa pri jeho bombe vyznamenal. „Šošoni“ si s nováčikom, ktorý po návrate medzi elitu stále neskóroval, poradili bez problémov a vyhrali zaslúžene 4:0.

Hlasy po zápase

Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina: „Oceňujem hru súpera, ktorý ako nováčik hral sympaticky, nezavrel sa vzadu, ale hral otvorenú partiu, čo sme ani nečakali. Chlapci hrali s vášňou, chutil im futbal, podporili ich fanúšikovia, ktorým ďakujem a uhrali čisté konto, takže gratulujem.“

Ján Karaffa, asistent trénera Prešova: „Gratulujem súperovi, podal výborný výkon. Pomohol mu rýchly gól, keď sme inkasovali už v 4. minúte, ale bez ohľadu na to, kedy gól padol, nám súper ukázal, kde sú naše nedostatky. Pre nás je tento zápas opäť ponaučením, že je veľký rozdiel medzi druhou ligou a najvyššou súťažou. Zbierame skúsenosti a musíme sa zamerať na ďalší zápas so Senicou. Musíme si vyčistiť hlavy, vyzdvihnúť pozitíva z tohto duelu, lebo aj tie v našej hre boli a na nich stavať.“

Tatran Prešov nestačil na Žilinu: Koňare utŕžili debakel 4:0
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM