Ľubomír Hudačko Futbal

Tatran Prešov v rozlúčke so základnou časťou II. ligy: Moldavu rozniesol vysoko 5:0

Prešovskí futbalisti sa rozlúčili so základnou časťou II. Doxxbet ligy súbojom s Moldavou nad Bodvou. Súper načali už po pár minútach a postupne v prvom dejstve stanovili výsledok na 3:0.

Ilustračný obrázok k článku Tatran Prešov v rozlúčke so základnou časťou II. ligy: Moldavu rozniesol vysoko 5:0
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Jednoznačný favorit zápasu udal tempo už v 7. minúte, keď dobrú robotu spravil Ivanko-Macej a po jeho zblokovanej strele akciu po ľavej strane dotiahol Dupkala. Strieľaný center totiž do siete poľahky doklepol Benes – 1:0.

Neskôr musel Talian zasiahnuť pred útočníkom, Katona v šanci na druhej strane neuspel a tvrdú ranu napálil pre zmenu do náručia brankára kapitán Dávid Leško. Lopta bola naďalej viac v moci Tatrana a podčiarkol svoju aktivitu v 27. minúte. Do siete doklepol poľahky aj Ivanko-Macej a to keď brankár len vyrazil tvrdú strelu pred seba. To v prvom dejstve ešte nebolo všetko, v 45. minúte Dupkalova pekná akcia skončila slabšou, ale o to presnejšou strelou na 3:0.

Druhý polčas začal prudkou jedovkou z priameho kopu od Dávida Leška, brankár však fantasticky vytlačil na brvno. Tatran teda v útočnom ťažení nepoľavoval a zamestnával obranu aj naďalej. V 54. minúte si vytvoril priestor na peknú strelu Katona a zamestnal Brzu. Následný rohový kop ale už brankár vo svojej moci neudržal a hlavičku Patrika Jacka prepustil do siete – 4:0. Desať minút pred koncom dorazil do siete ďalšiu vyrazenú strelu aj Hruška, čím upravil na konečných 5:0.

1. FC Tatran Prešov: Talian – Kačala, P. Jacko, Dzurík, P. Leško – Benes, D. Jacko, D. Leško, Dupkala – Katona, Ivanko-Macej.

FK Bodva Moldava n/Bodvou: Brza – Lukáč, Rudiak, Dzvonka, Kalugin, Kalugin, V. Keresteš, A. Ribár, D. Ribár, Porvaz, Mensah, Vidotti Alves.

Čítajte tiež:

Futbalový KOMENTÁR: Tatranisti v dresoch rivala

Prešovčania doma zmietli Trebišov a idú ďalej: Účasť v baráži už majú istú!

Blýska sa s futbalom Tatrana Prešov na lepšie časy? Mladší žiaci sú majstrami Slovenska!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM