Futbal

Tatran Prešov stále vychováva pozoruhodné talenty: Mladí futbalisti vyhrali Mini Champions ligu Slovensko!

Pokračujú v šľapajách svojich slávnych predchodcov z radu Tatrana Prešov. Mladíci v kategórii U12 uspeli na prestížnom turnaji Mini Champions lige Slovensko v konkurencii štyroch tímov. Ktovie, možno aj oni raz budú oslavovať postup na Euro či MS ako Martin Jakubko alebo Stanislav Šesták...

Ilustračný obrázok k článku Tatran Prešov stále vychováva pozoruhodné talenty: Mladí futbalisti vyhrali Mini Champions ligu Slovensko!
Zdroj: Dnes24.sk

Mini Champions Liga Slovensko 2015 sa hrala v Nemšovej a v kategórii U12 s rokom narodenia 2004 uspeli práve chlapci z radu Tatrana Prešov. V konkurencii Senice, Banskej Bystrice a Žiliny obsadili prvé miesto. Neodradila ich ani dlhá cesta, tréner Jančošek tak mohol byť spokojný. Tatran tak potvrdzuje, že stále vychováva výnimočné talenty a možno raz sa aj oni dočkajú krásnych úspechov ako aktuálne Martin Jakubko či Stanislav Šesták.

„Na turnaj sme sa kvalifikovali víťazstvom v krajskom finále. V tomto celoslovenskom finále sa zišlo 8 víťazných tímov z krajov Slovenska. Chlapci šľapali od prvého zápasu až po ten posledný. Za jeden zo základov prvenstva považujeme úvodné víťazstvo po dlhej štvorhodinovej ceste. Chlapci vo všetkých zápasoch siahali na dno síl, boli hladní po úspechu a bola radosť sa na nich pozerať. Vyhrali všetkých 6 zápasov presvedčivo a zaslúžene si odnášajú titul majstrov Slovenska," uviedol nadšený tréner Mário Jančošek.

Nielen individuálnymi cenami výkony potvrdil aj organizátor, keď všetky tri ceny zobrali na východ Slovenska práve mladíci z Tatrana. Najlepším brankárom sa stal Michal Šurima, najlepšieho strelca si vystrieľal Mikuláš Demjanovič s 10 gólmi a za najlepšieho hráča turnaja bol vyhlásený Timotej Kukľa. "Za obrovské nasadenie a bojovnosť si ocenenie, minimálne od nás trénerov, zaslúžia všetci dvanásti chlapci, ktorí tu boli prítomní. Avšak nedá mi ani zabudnúť na ostatných chlapcov, ktorí sa do nominácie nedostali, ale verím, že ich to nabudí do ďalšej tvrdej a zodpovednej práce v tréningovom procese, aby v ďalšom turnaji boli v nominácii oni,“ povedal tréner Mário Jančošek.

Výsledky v skupine:

  • 1. FC Tatran Prešov – FK Dukla Banská Bystrica 3:0 G: Demjanovič – 2; Strachan
  • 1. FC Tatran Prešov – FC Nitra 4:1 G: Demjanovič – 2; Šurima; Strachan
  • 1. FC Tatran Prešov – FK Inter Bratislava 5:3 G: Demjanovič – 2; Kukľa – 2; Jakubko

Výsledky vo finálovej skupine:

  • 1. FC Tatran Prešov – MŠK Žilina 4:1 G: Demjanovič – 3; Kukľa
  • 1. FC Tatran Prešov – FK Senica 3:0 G: Tobiáš; Jakubko; Kukľa
  • 1. FC Tatran Prešov – FK Dukla Banská Bystrica 5:0 G: Tobiáš – 2; Demjanovič; Mrva; Štefánik

Konečné poradie:

  • 1. 1. FC Tatran Prešov
  • 2. MŠK Žilina
  • 3. FK Dukla Banská Bystrica
  • 4. FK Senica

Čítajte tiež:

Historická chvíľa pre prešovského hráča: Tejto pocty sa mu dostalo ako prvému hokejistovi vôbec!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM