Futbal

Tatran Prešov je na ligu pripravený: Výsledky chce mať lepšie ako minulý rok

Futbalový klub by sa chcel v novej sezóne ligy pobiť o vyššie priečky, ako 11. miesto z vlaňajšieho ročníka. K tomu by mali "koňarom" pomôcť aj posily.

Ilustračný obrázok k článku Tatran Prešov je na ligu pripravený: Výsledky chce mať lepšie ako minulý rok
Zdroj: TASR

V Tatrane majú v úmysle začať ligu so širším, ale kvalitným kádrom. Nové posily a ciele predstavilo vedenie klubu na predsezónnej tlačovej konferencii.

Lepšie ako vlani

Ako prvý sa k slovu dostal generálny manažér 1. FC Tatran Marek Trávniček, ktorý na úvod načrtol vízie zeleno-bielych v sezóne 2017/2018. „Tešíme sa, že môžeme pokračovať ďalej v prvej lige. Tomu sme prispôsobili skladbu mužstva aj tréningový proces. Zatiaľ sa nám vyhýbajú zranenia, tešíme sa na ďalšiu sezónu. S nasledujúcim ročníkom sa chceme popasovať lepšie ako s predchádzajú­cim.“

V minulej sezóne sa po odstúpení Myjavy vyhli Šarišania záchranárskym prácam. Jarnú časť preto využili na formovanie mužstva do nasledujúcej sezóny.

S AEK nehrali

„Minulý ročník nedopadol podľa našich predstáv, bol však dôležitý z pohľadu tvorby kádra. Po jeho skončení sme začali pracovať na doplnení tímu a snažili sme sa vyskladať mužstvo tak, aby bolo kvalitatívne silnejšie. Posilnili sa však aj ostatné tímy z Fortuna ligy, určite to nebudeme mať ľahké. Zostalo u nás jedenásť hráčov, ktorí majú svoju kvalitu, a k nim sa ešte stále snažíme dolepiť lepších hráčov, ako tí ktorí odišli,“ povedal na tlačovej konferencii tréner Tatrana Miroslav Jantek.

Príprava podľa jeho slov prebehla podľa plánu. Mrzí ho, že neodohrali zápas s AEK Atény. Iba niekoľko dní pred stretnutím totiž dostali informáciu o jeho zrušení. „Pre mňa to bolo veľké sklamanie, i keď tento súboj bol dôležitý skôr z marketingového pohľadu. Priebeh prípravy nám táto zmena nenarušila. Mali sme pripravenú alternatívu a posledný duel sme odohrali v Bardejove.“

Na tlačovej konferencii predstavilo vedenie prešovského futbalového klubu aj zmeny v kádri. Zelenobieli vystužili mužstvo o niekoľko nových mien. Do tímu pribudol Roland Černák z Dunajskej Stredy, Poliak Jakub Wiezik, András Lenárt z FC Videoton. V hre je aj príchod Miliutina z Lipian a skúseného Tomáša Sedláka.

Tímová sila

Tréner Jantek počíta aj s mladými hráčmi z akadémie Grešákom, Špyrkom a Kraľovičom. Z AS Trenčín by mali do kádra pribudnúť stopér Maduka a stredový hráč Adekunle Issa. K filozofii klubu v novej sezóne prešovský tréner povedal: „Bol by som rád, keby títo hráči u nás ostali. Nie je to jednoduchý proces, musíme posilniť posty, ktoré sú najviac problematické. K posilňovaniu kádra pristupujeme trpezlivo, chceme vytvoriť jednu veľkú tímovú silu. Na úvod sezóny by sme mali mať dvadsať až dvadsaťpäťčlenný káder, čaká nás veľa stretnutí v lige aj v pohári. Moja myšlienka a priorita je, aby bol káder široký nielen počtovo, ale aj kvalitatívne. Po treťom, štvrtom kole sa ukáže, kto tu ostane, prípadne môžeme riešiť hosťovania. Hráč môže byť dobrý, no nemusí zapadnúť. Súťaž odhalí slabiny, ale aj dobré veci v tíme.“

Po zranení sa do zostavy Tatrana vracia bývalý kapitán tímu Patrik Jacko, no kapitánska páska ostane aj naďalej na ruke brankára Jozefa Taliana.

Talian kapitán

„Voľba kapitána bola už na jar. Patrik Jacko po zranení povedal, že sa potrebuje sústrediť skôr sám na seba, ako na kapitánske povinnosti a že by bol rád, keby som bol kapitánom aj naďalej ja a z pohľadu nás hráčov prebehla príprava štandardne a tak ako každá iná. Čas bol krátky a už tu máme nový ročník. Chalani sú nachystaní na prvý zápas. Hneď na úvod hráme proti Slovanu, o motiváciu máme postarané. Káder je na dobrej úrovni, uvidíme, čo prinesú ligové stretnutia.“ Tatran začne novú sezónu v nedeľu 23. júla od 19.00 v Poprade proti spomínanému Slovanu.

Káder 1. FC Tatran Prešov

  • brankári: Jozef Talian, Maroš Ferenc, Adrián Slančík
  • hráči do poľa: Miroslav Petko, Jakub Bartek, Patrik Jacko, Richard Kačala, Ján Dzurik, András Lenárt, Juraj Hovančík, Tomáš Sedlák, Dávid Keresteš, Adekunle Issa, Michal Kraľovič, Mojmír Trebuňák, Matej Grešák, Martin Dupkala, Jakub Wiezik, Erik Streňo, Roland Černák, Jozef Špyrka, Peter Katona
  • príchody: Roland Černák (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Jakub Wiezik (ZFC Meuselwitz), András Lenárt (Videoton Székesfehérvár), Christopher Maduka Udeh, Adekunle Issa (obaja AS Trenčín), Tomáš Sedlák (MFK Zemplín Michalovce)
  • odchody: Dávid Leško (FK Železiarne Podbrezová), Lukáš Kubus, Jakub Rolinc

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM