Ľubomír Hudačko Futbal

Tatran napodobňoval Barcelonu: V Šali domácim nedal vydýchnuť a vonku konečne vyhral

Je to tu! Po dlhom prekliatí na ihriskách súperov sa aj Tatranu Prešov podarilo získať tri body. Stalo sa tak v zápase na pôde Šale, v tabuľke to znamená posun na druhé miesto.

Ilustračný obrázok k článku Tatran napodobňoval Barcelonu: V Šali domácim nedal vydýchnuť a vonku konečne vyhral
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Líder z Michaloviec totiž doma nezaváhal a porazil Senec. Prešov teda stráca na jedinú postupovú priečku 3 body.

Držanie lopty ako Barca

Zelenobieli mali pred slaboučkou návštevou jasnú prevahu od úvodných minút. Držali loptu na svojich kopačkách v značnej miere a miestami nadvládou pripomínali hru mačky s myšou, akú často predvádza aj populárna španielska Barcelona. Tá praktizuje podobné vysokopercentuálne držanie lopty na svojich kopačkách. Spokojný po dueli bol aj obranca Michal Krajník: „Z našej strany tam bol veľmi dobrý pohyb. Držanie lopty bolo snáď 85 ku 15. Škoda nevyužitých šancí, ale prvý polčas bol napriek tomu z našej strany veľmi dobrý,“ prízvukoval pre oficiálnu webovú stránku klubu. Napriek tomu sa polčas skončil bez gólov.

Po zmene strán sa však Prešovčania dostali do vedenia po centri Jozefa Dolného. Obrana si jeho pokus smerujúci do ohňa zrazila do siete a bolo 0:1. Okrem toho mohli Kostelníkovci zvýšiť vedenie po samostatnom sóle Poliačeka na brankára. Nedal však ani on či Leško a preto sa zelenobieli museli triasť o výsledok do úplného konca. Talian podržal svoj tím perfektným zákrokom v záverečných minútach a aj preto si Tatran zvonku po dlhej dobe odniesol tri body. V tabuľke tak poskočil na 2. miesto, lídrom sú Michalovce.

Prvé víťazstvo vonku

„Hrali sme tretí zápas vonku prakticky po dvoch neúspešných. Chceli sme dnes vyhrať a do zápasu sme vstúpili veľmi dobre. Trošku sme sa báli o výsledok, lebo chlapci určite mali v podvedomí zápas doma so Šamorínom, kedy sme prišli o víťazstvo v nadstavenom čase. Ale tentokrát sme to uhrali a sme radi, že domov vezieme prvé tri body zvonku,“ povedal pre webstránku klubu tréner Jozef Kostelník.

2. liga – 7. kolo: Slovan Duslo Šaľa – 1. FC Tatran Prešov 0:1 (0:0)

Gól: 47. Mujkoš (vlastný), ŽK: Charizopulos – Papaj, Leško, Lipták, Hatok, ČK: Charizopulos (po 2. ŽK), pred 360 divákmi rozhodoval Mastiš Zostavy:

Šaľa: Kolmokov – Mujkoš, Charizopulos, Ďatko, Konopásek, Čirik, Rehák, Galbavý (55. Mihálik), Mukalenga, Gešnábel, Čurgali (60. Kráľ)

Prešov: Talian – Hatok, Krajník, Petráš – Papaj, Lipták, Jacko – Dolný (78. Hruška), Poliaček (80. Šafranko), Leško – Nworah (57. Katona)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM