Ľubomír Hudačko Futbal

Tatran má na Podbrezovú priepastné manko: Aj keď v zápasoch dominuje, na postup to už nebude

Čo z toho, že dominujú v každom zápase, keď to futbalistom Tatrana Prešov v koncovke nejde podľa predstáv. Neraz aj doma stratili dôležité body a káder mladých hráčov sa prevažne učí. Tuhý boj o návrat do Corgoň ligy sa pre zelenobielych prakticky skončil, minimálne na rok sa odkladá.

Ilustračný obrázok k článku Tatran má na Podbrezovú priepastné manko: Aj keď v zápasoch dominuje, na postup to už nebude
Zdroj: Dnes24.sk

Šarišania vstúpili do II. ligy impozantne. Rozdrvili juniorku Trnavy 7:0 a poradili si aj s ašpirantom na postup, nebezpečnou Podbrezovou. Vyzeralo to, že budú favoritmi na najrýchlejší možný návrat späť do najvyššej súťaže, ale až ďalšie zápasy ukázali realitu.

Prehry vonku s ašpirantmi rozhodli

Opäť sa potvrdilo, že na domácom ihrisku je Prešov veľký favorit a súperom pravidelne nedával šancu, až na postupné výnimky. Horší status si futbalisti pripísali vonku – nestačili na všetkých favoritov súťaže (Senec, Michalovce, Bardejov, Podbrezová) a to rozhodlo. Manko štrnástich bodov je priveľké, na postup minimálne na rok zelenobieli môžu zabudnúť. Priznávajú to aj samotní hráči.

„Dá sa povedať, že tlak opadol, pretože náskok je už dosť veľký. Aj keď do každého zápasu ideme s tým, aby sme vyhrali, je pravda, že tlak je teraz menší. A o to by sa nám malo hrať lepšie, o to viac bodov by sme mali získavať. Teraz sa to, žiaľ, nepodarilo,“ povedal obranca Patrik Jacko pre oficiálny web klubu, strelec jediného gólu v minulom zápase proti Sencu.

Polovica, ktorá pred polrokom nehrala futbal

Tréner Jozef Kostelník na pozápasových tlačovkách pravidelne prízvukoval, že je na svojich hráčov hrdý, pretože mužstvo sa poskladalo narýchlo a niektorí majú minimum skúseností z ťažkých duelov. „Myslíme si, že keď tu prišla Dolná Ždaňa, my im dáme trojku? S chlapcami, z ktorých polovica pred pol rokom nehrala futbal?“ pýtal sa nedávno. „Teraz už o postup nepôjde. Ale ide o to, aby sme sa ďalej zlepšovali a podávali lepšie a lepšie výkony. Aby bol Tatran každým rokom lepším tímom, a aby sme boli stále lepší aj každým zápasom,“ dodal hodnotenie pre 1fctatran.sk stredopoliar Peter Katona.

Prešov ale bol a musí byť ašpirantom na postup. Či s mladými hráčmi, alebo bez nich. Najstaršia slovenská futbalová bašta si zaslúži účasť medzi elitou. Návrat do Corgoň ligy po zostupe zvládla Dunajská Streda vlani. Prečo Prešov nie? Koňare majú aj skúsených hráčov a šancu ukázať fanúšikom, že vypadnutie bola náhoda. Neustálym pohybom v kádri čo i len trochu výkonmi vyčnievajúcich hráčov (Nworah, Dolný, predtým Marcin, Pribula, Adam) nie je cesta za úspechom. Neudržanie hráčov na hosťovaní (Novák, Gergel) taktiež pohode nepridáva. Škoda, tento tím mal už v aktuálnom ročníku ukázať viac.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM