Futbal

Tatran má čo Nitre vracať: Všetky tri zápasy v tejto sezóne s ňou prehral

V rýchlom tempe sa Prešov s Nitrou stretnú opäť vo vzájomnom súboji, tentoraz už v piatkovej predohrávke 6. kola boja o udržanie. Tatran jej má čo vracať.

Ilustračný obrázok k článku Tatran má čo Nitre vracať: Všetky tri zápasy v tejto sezóne s ňou prehral
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: poprad.dnes24.sk

Pred pár dňami Tatran viedol nad nováčikom 2:0, ale napokon si nepripísal ani bod. Niečomu podobnému sa bude chcieť vyvarovať. Favoritom však Šarišania nebudú, pretože Nitra je lídrom v boji o zotrvanie v lige a za istých okolností ešte môže preniknúť aj do pohárovej Európy.

Po tejto predohrávke už budú do konca sezóny ostávať len štyri zápasy, tento ročník pomaly teda vrcholí. Prešov mal namále celú sezónu, stále ešte nemá nič isté. Hoci, štvorbodový náskok je iste o čosi pohodlnejší ako jednobodový. „Vyhrávať 2:0 vonku a premrhať taký náskok, to z našej strany nie je dobré. Navyše, keď bojujeme o záchranu a potrebujeme každý bod. Z duelu sme mali jednoznačne vyťažiť viac,“ povedal na margo ostatného duelu s Nitrou strelec jedného z gólov Adrián Leško.

Okomentoval aj nepriaznivú sériu vzájomných duelov zelenobielych s Nitrou, keďže všetky tri v tejto sezóne s ňou prehrali. „Verím, že už zrušíme túto sériu s Nitrou a zabodujeme naplno. Cieľom je začať ďalšiu pozitívnu šnúru, ideálne by bolo ak by sa nám všetky zostávajúce stretnutia podarilo uhrať bez prehry. Želaním vo zvyšných súbojoch je urobiť malý zázrak a vyhnúť sa baráži,“ dodal pre 1fctatran.sk.

To Nitra má príjemnejšie starosti, za istých okolností môže ešte hrať v budúcej sezóne pohárovú Európu, ale výrazne jej musí pomôcť Slovan. V každom prípade, z piatich ostatných duelov zverenci trénera Galáda prehrali len jediný, hoci vysoko 4:0 v Michalovciach. Držia si však solídnu formu a sú jasným lídrom v tabuľke o zotrvanie. Všetci hráči hostí sú pripravení hrať, okrem Ivančíka, ktorý je dlhodobo zranený. Vonku sa nováčik zatiaľ prezentoval tromi výhrami a piatimi remízami, päťkrát pritom prehral. Už teraz má Nitra o 4 body viac ako na 6. mieste tróniaci Ružomberok, ale ten je v tabuľke o titul. Duel začína už v piatok od 17.00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM