Ľubomír Hudačko Futbal

Tatran lídra zo Zvolena zotrel rozdielom triedy: Diváci videli dve penalty a hattrick kapitána!

Tretí pokus futbalistov Tatrana Prešov vyhrať pred vlastnými fanúšikmi dopadol najlepšie ako mohol. Lídra zo Zvolena totiž zotrel tromi gólmi, pričom všetky zaznamenal kapitán Leško. Dva z nich dal z pokutových kopov a zelenobieli tak doma konečne vyhrali.

Ilustračný obrázok k článku Tatran lídra zo Zvolena zotrel rozdielom triedy: Diváci videli dve penalty a hattrick kapitána!
Zdroj: Dnes24.sk

Opatrný začiatok zápasu proti prvému Zvolenu Prešovčania chceli pretaviť vo svoj prospech, náznaky centov pred bránu ale defenzíva likvidovala.

V 11. minúte mieril Katona tesne nad o desať minút mieril takisto z priameho kopu Leško. Po polhodine robinzonádu predviedol po rane Keresteša brankár Zvolena, skóre sa teda nemenilo. Peknú strelu vyslal aj Šafranko, gólman kryl. Pekným zákrokom sa prezentoval na druhej strane aj domáci brankár Talian, končekmi prstov vyškriabal na roh.

Po prestávke sa prvá šanca zrodila v 53. minúte, do šance sa predieral Šafranko, ale zozadu ho obrana stiahla. Následný pokutový kop bezpečne premenil Leško a bolo 1:0. Vyrovnať mohol na druhej strane vo veľkej šanci Kamenčík, ale Talian zachránil. Ešte veselšie bolo preto Prešovčanom hneď na to, strelu Vodu gólman len vyrazil pred Leška a ten doklepol do siete na 2:0.

To však nebolo všetko, Leško dovŕšil hattrick po ďalšom faule v šestnástke a následne premenenej penalte – 3:0. Tatran preto doma konečne vyhral a dotiahol sa práve na prvé priečky, kde trónil Zvolen.

  • 1. FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Jacko, Leško (K), Dzurík, Lipták, Šafranko, Katona, Keresteš, Voda, Jacko.
  • Rozhodca: Valášek
  • 595 divákov

Pozrite si kompletnú tabuľku DoxxBet ligy

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM