Ľubomír Hudačko Futbal

Tatran má pred sebou ešte tuhý boj o záchranu, proti Dukle ho čaká ďalší existenčný zápas

Futbaloví fanúšikovia sú v napätí. Pozornosť sústredia na záver ligového ročníka, v ktorom pôjde o veľa. V prípade Tatrana Prešov rovno o holú existenciu v najvyššej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Tatran má pred sebou ešte tuhý boj o záchranu, proti Dukle ho čaká ďalší existenčný zápas
Zdroj: Webnoviny.sk

Čierneho Petra držia Šarišania vinou horšieho skóre

Posledné miesto v tabuľke je varovaním. Zverenci trénera Jozefa Bubenka síce v minulom kole siahli na dno síl, ale po prehre 0:1 s Nitrou aj na dno Corgoň ligy. Určuje to jediný mínusový gól v porovnaní s Trnavou. Päť kôl pred koncom je teda situácia vážna. Existenčný duel číslo 1 proti hráčom spod Zobora napriek menšej územnej prevahe nezvládli. Sklamaný bol po zápase aj samotný kormidelník zelenobielych: "Všetci sme si to predstavovali inak. Taký je ale futbal. Nesplnili sme to, čo sme mali splniť. Nesplnili sme očakávania. Nepodali sme ten výkon, ktorý sme mali ani po hernej stránke, ale aj v zmysle tímovej sme neboli takí silní ako sme mali byť na domácom ihrisku a stratili sme tri dôležité body.“

Ďalší šesťbodový zápas už v sobotu

V najbližšom meraní síl proti Banskej Bystrici sa duelu iný prívlastok ako existenčný opäť nedáva. Aj Dukla je do boja o záchranu výrazne namočená a víťazovi zápasu by sa dýchalo rozhodne lepšie. Bodový rozdiel medzi súpermi je len jedna výhra. Na ihrisku sa tak bude očakávať boj o každý centimeter. Recept na to, ako sa udržať v pelotóne najlepších je podľa Bubenka jednoduchý: Tímovosť: „Samozrejme, situácia je vážna. Máme päť zápasov a je to stále v hlavách hráčov, aby urobili silný tím. Ani po hernej stránke, ale aj v zmysle tímovej nie sme takí silní ako sme mali byť na domácom ihrisku. Niečo musíme zmeniť,“ uviedla legenda najstaršieho futbalového klubu na Slovensku. Nadlho jediný získaný bod vonku uchmatol Prešov na jeseň práve na Štiavničkách.

V prospech Tatrana hovorí priaznivý žreb

Šarišania si ešte zmerajú sily aj s Myjavou, Košicami či Žilinou. Vedenie klubu, ale aj priaznivci veria, že o zostupujúcom sa nebude rozhodovať až v poslednom kole. Vtedy privítajú hostitelia Trnavu. Z bezpečnostného hľadiska bude vzájomná konfrontácia označená ako riziková. V prospech „koňarov“ by malo hovoriť domáce prostredie, andelov už túto sezónu raz pred vlastnými fanúšikmi zdolali. Zachránené ešte stále nie sú ani Zlaté Moravce. Tie majú v zostávajúcich kolách mimoriadne náročné vyžrebovanie. Lenže Tatran nevyhral nedávno ani na ich ihrisku. Vinou toho má v podstate posledné dve šance na bodovanie proti zostupom ohrozeným tímom. O prežite bojuje aj Myjava, ale Kopaničiarov čakajú doma ešte štyri zápasy. V prospech Tatrana tak nehrá skóre ani vzájomné duely, ale iba žreb. A čas na nápravu chýb už nie je.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM