Ľubomír Hudačko Samospráva

Takúto kritiku vzniesla Prešovčanka voči midibusu! Radnica sľubuje, dôjde k zmene

Obyvateľka Prešova adresovala radnici podnet. Zaostrila na midibus a vzniesla voči nemu kritické slová. Čo na to magistrát?

Ilustračný obrázok k článku Takúto kritiku vzniesla Prešovčanka voči midibusu! Radnica sľubuje, dôjde k zmene
Foto: Ľubomír Hudačko

Jeden z podnetov, ktorý aktuálne rieši prešovská radnica, sa týka linky mestskej hromadnej dopravy č. 11. Obyvateľka mesta v ňom žiada magistrát o výmenu midibusu za väčšie vozidlo.

Zaostrené na midibus

„Chcela by som požiadať, aby na linke č. 11 chodil väčší autobus, nie ten strašný midibus. Je to rozhegané, s kočiarom sa tam veľmi ťažko nastupuje, takisto majú problém nastúpiť starší ľudia. Neraz som bola svedkom, že sa nezatvárali dvere a cestujúci ich museli privrieť ručne. Prosím, aby túto linku opäť obsluhoval klasický autobus a aby sa zmena udiala čo najskôr,“ znie podnet adresovaný radnici. Podľa obyvateľky mesta by sa zmenou uľahčil život mamičkám s kočiarom, ale aj mnohým starším ľuďom.

Dôjde k zmene

A čo na tieto slová vraví Mestský úrad v Prešove? Ten má pre odosielateľku podnetu potešujúcu správu. „Pri ďalšej zmene trasovania liniek a schvaľovaní cestovného poriadku, bude vykonaná zmena premávania linky za kapacitne väčší autobus, v termíne do 31.12.2017,“ uviedla odborná referentka Jarmila Miklošová z oddelenia dopravy a životného prostredia v Prešove.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM