Rôzne

Takéto reči sa začali šíriť na sociálnych sieťach: Platí primátorka novinárom počas zastupiteľstva obedy?!

Pred časom sa na sociálnych sieťach začali šíriť reči o tom, že primátorka Andrea Turčanová novinárom údajne platí počas zastupiteľstva raňajky či obedy. Radnica objednáva 60 obedov v reštaurácii, hoci poslanecké plénum je zostavené z 31 zástupcov ľudu. Pre koho teda je objednávaný zvyšok?

Ilustračný obrázok k článku Takéto reči sa začali šíriť na sociálnych sieťach: Platí primátorka novinárom počas zastupiteľstva obedy?!
Zdroj: Dnes24.sk

Radnica objednáva 60 obedov v reštaurácii a toľko ich aj stravovacie zariadenie vydáva. „Obedy v takom počte objednáva oddelenie hospodárskej prevádzky už približne sedem rokov. Predtým sa ich však objednávalo viac,“ uviedol tlačový referent Msú Milan Grejták.

Pred časom sa na sociálnych sieťach však začali šíriť informácie, podľa ktorých primátorka Andrea Turčanová údajne platí počas zastupiteľstva novinárom raňajky a obedy. Počet poslancov je v mestskom zastupiteľstve 31, komu teda putuje zvyšok objednávaných obedov? Pýtali sme sa na to priamo kompetentných.

„Počet objednávaných obedov súvisí s tým, že na zasadnutí zastupiteľstva sa zúčastňujú okrem poslancov, primátorky, hlavného kontrolóra aj riaditelia rozpočtových a príspevkových organizácií zriadených mestom a predsedovia predstavenstiev, konatelia, respektíve riaditelia obchodných spoločností a iných právnických osôb založených mestom. Táto povinnosť im vyplýva z toho, že poslanci majú právo ich žiadať o vysvetlenie vo veciach týkajúcich sa ich činnosti,“ povedal Grejták.

Na zasadnutiach mestského zastupiteľstva sa zúčastňujú aj zamestnanci mesta. Tí, ktorí sú na celom zasadnutí dostanú poukážku na odber hlavného jedla. „Je to preto, že zamestnávateľ môže poskytnúť zamestnancovi druhé hlavné jedlo, ak jeho pracovná zmena trvá viac ako 11 hodín. Zasadnutia mestského parlamentu takmer vždy trvajú dlhšie ako 11 hodín,“ pokračuje Grejták.

Ako ďalej podotkol, dôležitým faktorom pri objednávaní obedov je aj pozývanie zástupcov štátnej správy a poslancov Národnej rady z Prešovského okresu. Obedy sa neobjednávajú, ak je predpoklad, že mestské zastupiteľstvo bude kratšie, alebo sa bude konať v popoludňajších hodinách. „V predošlom období sa obedov zúčastňovali aj novinári a pracovníci televíznej spoločnosti, ktorá vysiela prenos zo zasadnutia. Dnes to tak už nie je, novinárom sa obedy neuhrádzajú,“ uzavrel Grejták.

Môže vás zaujímať:

Koľko eur mierna zima ukrojila z prešovskej kasy? Takúto sumu radnica doposiaľ na zimnú údržbu vyčerpala!

Ciele, ktoré majú prispieť k lepšiemu životu na Sekčove: Aj TOTO sa chystá na najväčšom prešovskom sídlisku

Maratón rokovania si pýta dávky kofeínu: Koľko káv prešovskí poslanci vypijú na zastupiteľstve?

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM