Ľubomír Hudačko Kultúra

Šváby v akcii budú v Prešove už po piatykrát: Sídliskový festival aj s novinkami

Milovníci zaujímavých akcií sa môžu tešiť. Na známom prešovskom sídlisku sa chystá podujatie Šváby v akcii. To má pripravené zaujímavý program aj novinky.

Ilustračný obrázok k článku Šváby v akcii budú v Prešove už po piatykrát: Sídliskový festival aj s novinkami
Zdroj: Šváby v akcii

Posledný augustový víkend bude areál ZŠ Važeckej v Prešove dejiskom 5. ročníka sídliskového festivalu športu a umenia, Šváby v akcii 2017. V dňoch 26. – 27.8. budú Šváby opäť žiť športom, hudbou, umením a dobrou náladou. Ide o dobrovoľnícky projekt skupinky zanietených mladých ľudí pod hlavičkou Rady mládeže Prešovského kraja, ktorí chcú rozprúdiť a podnietiť komunitný život na sídlisku Šváby.

Hlavná myšlienka turnajov

V rámci tohtoročného festivalu Šváby v akcii 2017 budú prebiehať amatérske športové turnaje vo futbale, volejbale, streetballe, tenise a prvýkrát aj vo florbale.

„Sobota 26.8. bude patriť turnaju vo futbale a volejbale a nedeľa 27.8. turnaju v streetballe, florbale a tenise. Hlavnou myšlienkou turnajov je dať príležitosť neregistrovaným športovcom si zasúťažiť a zažiť atmosféru turnajov. Účasť na turnajoch je bezplatná,“ uviedla pre náš portál organizátorka Soňa Štefančíková, pričom tímy a jednotlivci sa stále môžu registrovať. Informácie k registrácii nájdu záujemcovia na sociálnych sieťach.

Na podujatie je pre všetkých bezplatný vstup. Pripravená bude aj tombola, pričom vyhrať sa bude dať napríklad poukaz na autoškolu, masáž, kozmetické služby či jazykový kurz. Na svoje si prídu aj najmenší, pre ktorých budú prichystané tvorivé dielne, súťaže, maľovanie na tvár, metalické tetovanie a nafukovací hrad či trampolína. Obľúbená ukážka hasičskej techniky a vozidla samozrejme nesmie chýbať.

Beh okolo Švábov

Novinkou oproti minulým rokom je spolupráca s Active life vďaka čomu bude súčasťou programu Beh okolo Švábov. „Základná trasa bude dlhá približne 2,8 km, no zdatnejší bežci ju budú môcť absolvovať viackrát,“ pokračuje Štefančíková. Súčasťou kultúrneho programu v sobotu budú rôzne workshopy, tanečné vystúpenia, ukážky bojových umení či cvičení.

A chystajú sa opäť aj koncerty, po novom aj s afterparty. „Zatiaľ potvrdenými vystupujúcimi večerného programu v sobotu spojeného s afterparty sú kapely TomFrom a Wandererove Segry. V závere bude k videniu aj mystická ohňová šou,“ zakončila pre Prešov 24 hlavná organizátorka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM