Ľubomír Hudačko Tlačové správy

SÚŤAŽ: Vyhrajte knihu od Ivany Ondriovej Milovanie po mexicky!

Spisovateľka Ivana Ondriová vydala svoj štvrtý titul. Milovanie po mexicky je príbeh osudového stretnutia dvoch mladých ľudí v slnečnej Kalifornii, ktorý sa na prvý pohľad zdá ako dokonalá rozprávka, skutočnosť je ale celkom iná. Práve tento počin môžete vyhrať v našej súťaži!

Ilustračný obrázok k článku SÚŤAŽ: Vyhrajte knihu od Ivany Ondriovej Milovanie po mexicky!
Zdroj: Dnes24.sk

Sympatická Prešovčanka nám poskytla rozhovor nielen o svojom živote, ale čo-to prezradila aj o aktuálnej novinke. Práve tento titul môžete vyhrať v našej súťaž! Stačí správne odpovedať na jednoduchú otázku, ktorá sa nachádza na konci článku.

Ivana podľa svojich slov začala písať už na základnej a strednej škole, veľa totiž čítala a každú knihu doslova hltala. Kým jej rovesníci mali iste iné aktivity, ona sa do nočných hodín v izbe zatvorila a listovala v knihách. Vysnívala si tak svoje budúce povolanie, novinárske, ktoré po štúdiu na Vysokej škole v odbore masmediálna komunikácia aj chvíľu vykonávala: „A potom, na materskej dovolenke, som si v jeden deň povedala: prečo nenapísať podobný príbeh, akých som prečítala už hádam tisícky? Takže dá sa povedať, že ma inšpirovali iné príbehy, autorky ako Brownová či Fieldingová, ktoré patria k mojim naj,“ hovorí mladá autorka.

Spisovateľka vydala zatiaľ štyri vydané romány. Niekto vraví, že debutovala trochu mysterióznym Detským plačom v podkroví, ktorý vyšiel v zime roku 2012. V apríli toho istého roku české nakladateľstvo vydalo román Nevinné šílenství o dvoch priateľkách, vysokoškoláčkach, ktoré rozdelia psychické problémy jednej z nich. Od roku 2013 je autorkou iného vydavateľstva, v júni jej Branko Kocian vydal román o láske staršej ženy k mladému futbalistovi Mladý, sexi a iba môj a teraz v októbri román Milovanie po mexicky.

- Čo je váš celoživotný cieľ (zhoduje sa s tým cieľom z detstva)?

Určite som mala v detstve iné ciele, ako mám teraz, lebo je samozrejmé, že vtedy to boli iné problémy, s ktorými som sa musela zapodievať, také typicky detské, ale nemenej vážne, zodpovedajúce vtedajšiemu veku. No viem, že som vždy túžila viesť pokojný a šťastný život, taký, aký majú moji rodičia, ktorí mi boli a sú vzorom. Neviem si predstaviť vyšší cieľ, ako je milovaná a milujúca rodina, v ktorej všetko klape a ktorá ma napĺňa šťastím. Našťastie takú mám a nesmierne si to v dnešnej mladým trochu neprajnej dobe vážim.

- Prečo ste sa rozhodli ostať bývať v Prešove?

V Prešove som vyštudovala vysokú školu a našla si aj zaujímavé zamestnanie. Automaticky som sem pritiahla aj manžela, pretože sme predpokladali, že tu budeme mať väčšie pracovné príležitosti ako v rodnom Stropkove. Nedokážem zhodnotiť, či sme mali vtedy, pred 8 rokmi pravdu, alebo nie, lebo na východe je to s prácou ťažké kdekoľvek, ale Prešov sa nám veľmi zapáčil. Až natoľko, že sme si tu založili rodinu a pustili sa do výstavby rodinného domčeka, čo teda predpokladá, že sa odtiaľto tak skoro určite nechystáme odísť.

- Aký je váš názor na e-booky?

Myslím, že je fantastické, že sa knižný trh uberá aj týmto moderným smerom a dáva čitateľom možnosť voľby. Sú ľudia, ktorí sú doslova zaťažení na najnovšie technické výdobytky, tak prečo nie? Celkom rozumiem tým, ktorí sa napríklad pri cestovaní nechcú zaťažovať batožinou plnou kníh a tak si do príručnej tašky pribalia len malú čítačku, v ktorej majú k dispozícii hneď niekoľko titulov a pohodlne si ich čítajú kdekoľvek a kedykoľvek.

- O čom je váš najnovší titul?

Milovanie po mexicky je príbeh osudového stretnutia dvoch mladých ľudí v slnečnej Kalifornii, ktorý sa na prvý pohľad zdá ako dokonalá rozprávka, no skutočnosť je celkom iná. Karolína a Miguel sú dvaja odlišní ľudia, z dvoch odlišných svetov, kým ona je jemná, svetlovlasá Európanka, Miguel Rochas je divoký, temperamentný, horkokrvný Mexičan. Najprv Karolínu svojím španielskym šarmom očarí, no prichádza kruté vytriezvenie s Miguelovou prvou fackou, vyhrážkami, a únosom Nogalesu a domu jeho strýka. Karolína už vo Phoenixe nie je v bezpečí a dokonca ani jej priatelia nie. Po rokoch je preto nútená vrátiť sa späť na Slovensko a tu zabudnúť a hlavne začať žiť odznova. Možno aj v náručí pokojného Kristiána. No Miguel Rochas sa svojej Európanky nemieni len tak vzdať. A Karolína to vie…

Súťažná otázka znie: Na akom mieste sa stretli hlavní hrdinovia v novinke Milovanie po mexicky? Odpovede nám posielajte do 20.10.2013 do 16.00 na adresu sutaz@global24.sk. Nabudúce súťažíme o knihu Ivany Ondriovej Mladý, sexi a iba môj!

Spisovateľka Ivana Ondriová
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM