Michala Halásová Rôzne

Obľúbená súťaž je tu opäť: Poznaj svoje mesto začne v sobotu na Hlavnej ulici

Po vydarenom minuloročnom 10. ročníku turisticko-poznávacej súťaže Poznaj svoje mesto pripravujú organizátori podujatia už jeho 11. edíciu. Tá odštartuje na Hlavnej ulici v Prešove už tento víkend.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbená súťaž je tu opäť: Poznaj svoje mesto začne v sobotu na Hlavnej ulici
Zdroj: Dnes24.sk

Obľúbená turisticko-poznávacia súťaž v našom meste začne v sobotu o 8.45 pri pódiu na Hlavnej ulici. „Po registrácii súťažných družstiev a pridelení štartovných čísel obdržia súťažiaci úlohy. Úlohy sú zamerané na nájdenie zaujímavých historických objektov, pamätných tabúľ mesta, riešení hádaniek a podobne,“ vysvetlila hovorkyňa mesta Jana Jurčišinová.

Každé družstvo bude mať svoj súťažný preukaz, do ktorého bude potrebné zaznamenávať splnené úlohy. Súťaží sa o čas, ale zároveň sa hodnotí aj splnenie úloh. „Objekty, ktoré je potrebné nájsť sa nachádzajú v časti Hlavnej ulice od Tesca po Bosákovu banku, od Floriánovej brány po Konštantínovu ulicu. Získanie informácií z literatúry o Prešove je výhodou. Ak budú prihlásené malé deti, prispôsobí sa im dĺžka trasy a náročnosť úloh,“ doplnila Jurčišinová.

Prihlásiť sa je potrebné do 7. júna 2013 na č.t. 0905 762986, najlepšie odkazom, formou SMS alebo na e-mail: mariakava@gmail.com . Prihlásenie sa je podmienkou účasti na podujatí. V prípade záujmu zapojiť deti mladšie ako 10 rokov je nutné, aby v družstve bol súťažiaci starší ako 15 rokov. Organizátori pripúšťajú aj možnosť účasti dospelých s deťmi mladšími ako 8 rokov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM