Iné športy

Súperili s kvalitnými tímami: Volejbalisti Prešova priviezli z Maďarska striebro

U južných susedov sa Prešovčania počas troch dní konfrontovali s kvalitnými súpermi. Na podujatí predviedli výkony, ktoré im vyniesli napokon 2. miesto.

Ilustračný obrázok k článku Súperili s kvalitnými tímami: Volejbalisti Prešova priviezli z Maďarska striebro
Zdroj: VK Mirad PU Prešov

Hráči VK Mirad PU Prešov absolvovali medzinárodný turnaj u maďarského národného šampióna, tímu VRC Kazincbarcika. Okrem domáceho celku bojovali o čo najlepšie umiestnenie, extraligový súper VK KDS Šport Košice a český tím Volejbal Brno, ktorý sa napokon stal jediným premožiteľom Šarišanov. Na 4. ročníku prípravného turnaja Don Bosco Kupa obsadili konečné 2.miesto.

Koučom domáceho tímu je známy slovenský tréner Marek Kardoš, ktorý sa výrazne podpísal pod minuloročný triumf Kazincbarciky v najvyššej maďarskej súťaži. V kádri mu bol k dispozícií blokár Ľuboš Macko, ktorý s Prešovom získal titul Majstrov Slovenska a dvakrát Slovenský pohár. V novej sezóne sa vrátil do svojho rodného Svidníka a predstaví sa ako funkcionár TJ Slávia Svidník.

Hodnotenie turnaja od trénera mužov Erika Digaňu: „Na všetkých tímoch bolo vidieť, že sa ešte potrebujú zohrať. Hneď prvým boli Košičania. Zápas sme vyhrali 3:0 a mali sme možnosť vyskúšať rôzne obmeny zostáv. Košice rovnako experimentovali a zápas splnil účel. Máme na čom pracovať v obrane. Druhý zápas sme odohrali proti domácej Kazincbarcike. Maďarský šampión nastúpil v silnej zostave hráčov, ktorí ešte nie sú optimálne zohratí, čo sme využili a vyhrali 3:1. Posledný zápas v sobotu na poludnie sme odohrali proti neporazenému Brnu. Išlo o malé finále a súboj o celkový triumf na turnaji. Zápas nám ukázal zrkadlo, kde na jednej, aj na druhej strane boli hráčske osobnosti, ale v rozhodujúcich okamihoch zápasu sme neboli dôslední pri vykrytí, v obrane a následne nahrávke a zakončení. Tieto malé detaily zápas rozhodli. Prehrali sme 0:3. Účelom turnaja, bolo nastavenie systému v obrane, aby sme to v zápasoch dodržiavali. Chlapci dostali spätnú väzbu. V dobrom svetle sa ukázali mladí hráči, Tomáš Šiket a Matúš Margicin, ktorí nastúpili na bloku. Zvládli zadané úlohy. Nové posily Michal Ščerba, Mário Oleárnik a Mateusz Śniežek sa už zohrávajú s tímom.“

Výsledky:

  • VK Mirad PU Prešov – VK KDS Šport Košice 3:0
  • VRC Kazincbarcika – Volejbal Brno 0:3
  • VK KDS Šport Košice – Volejbal Brno 0:3
  • VRC Kazinbarcika – VK Mirad PU Prešov 1:3
  • VK Mirad PU Prešov – Volejbal Brno 0:3
  • VRC Kazinbarcika – VK KDS Šport Košice 0:3

Končené poradie turnaja IV. Don Bosco Kupa 2019

  • 1. miesto Volejbal Brno
  • 2. miesto VK Mirad PU Prešov
  • 3. miesto VK KDS Šport Košice
  • 4. miesto VRC Kazincbarcika

Miraďákov čakajú ďalšie prípravné zápasy. Najbližšie v utorok 10.9.2019 cestujú na severovýchod Slovenska na meranie síl s družstvom TJ Slávia Svidník.

Informácie redakcii poskytla Jana Palenčárová

A v obrazoch si pozrite aj zábery z nedávneho Grand Prix Prešov, ktorý ovládli Dáni. Kliknite si fotogalériu.

Velodróm v Prešove hostil významné preteky: Ovládli ich Dáni
3
Galéria

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM