Ľubomír Hudačko Rôzne

Super správy pre milovníkov letnej pohody: Legendárne kúpalisko Delňa by malo opäť ožiť!

Kto nebol na Delni, ten akoby Prešovom len prechádzal zďaleka. Právom sme boli na predmetné miesto hrdí, už roky však nebola plocha využívaná ako v 90. rokoch, teda na plnohodnotné a povolené kúpanie. Šanca na zmenu je reálna, chystá sa revitalizácia Delne.

Ilustračný obrázok k článku Super správy pre milovníkov letnej pohody: Legendárne kúpalisko Delňa by malo opäť ožiť!
Zdroj: TASR

V ostatnom čase v Prešove ožil nielen Amfiteáter, ale aj Vodárenská veža, cyklistický velodróm či rekonštruovaná bola aj Carafova väznica.

Dobrá správa prichádza aj smerom ku legendárnemu kúpalisku Delňa, ktorá by mohla mať zašlú slávu naspäť: „Vieme a chceme sa starať o staré, dobré a krásne miesta, no na všetko je potrebný čas a peniaze. Vidíme sa v lete na Delni,“ odkázal Prešovčanom na sociálnej sieti primátor mesta Pavel Hagyari.

Vzniknúť by mohla športovo-oddychová relaxačná zóna, súčasťou budú plážové ihriská a detské ihrisko: „A ak sa podarí, tak aj vodné lyžovanie,“ dodal primátor. Pozitívne na danú situáciu reagovali aj miestni obyvatelia: „Keď to vyjde, bude to super. Prečo niečo také potrebuje. Len, prosím, je potrebné dokončiť aj priestor pred Delňou – parkovisko, osvetlenie a podobne. Inak držím palce,“ uviedol čitateľ Branislav a podobne sa vyjadrila aj Eva: „Ďakujeme. Veď kúpalisko je na nezaplatenie a závidia nám ho aj Košice.“

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM