Správy

Super motivácia pre žiakov: Ak prídu do školy na bicykli, dostanú žolíka od Sagana

Od 21. do 25. mája môžu i prešovskí školáci prevetrať bicykle v rámci cyklistickej kampane Do školy na bicykli. A ak to využijú, dostanú žolíka od Sagana.

Ilustračný obrázok k článku Super motivácia pre žiakov: Ak prídu do školy na bicykli, dostanú žolíka od Sagana
Zdroj: Mesto Prešov

Celonárodná kampaň Do školy na bicykli štartuje už svoj 3. ročník. Pre školákov z celého Slovenska tak môže získať cesta do školy nový rozmer.

Čo je zámerom

Cieľom tejto súťaže je podporiť zdravie detí, zvýšiť ich fyzickú aktivitu a urobiť ich každodennú cestu do školy zábavnejšou. Projekt Do školy na bicykli je spustený popri kampani Do práce na bicykli, ktorej zámerom je motivovať aj rodičov a všetkých dospelých, aby pohyb zaradili do svojho životného štýlu. Obe kampane sú vhodné pre celú rodinu a snažia sa podporiť cyklistickú dopravu ako ekologickú a zdraviu prospešnú alternatívu voči motorovej doprave.

Školy, ktoré sa do projektu zapoja, môžu medzi sebou súťažiť v počte žiakov, ktorí do školy prídu na bicykli, ale aj v súťažných aktivitách, ktoré kampaň sprevádzajú. Jednou z nich je súťaž o najkreatívnejšiu aktivitu v rámci kampane. Škola, ktorá sa do projektu zapojí, môže zverejniť fotku alebo video akejkoľvek cykloaktivity na facebookovej stránke súťaže.

Saganov žolík

Na sociálnych sieťach sa neskôr uskutoční hlasovanie o tú najoriginálnejšiu. Súťaží sa o hodnotné ceny. To však nie je všetko, slovenských žiakov motivoval k zapojeniu do tejto kampane aj trojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan. Každý žiak, ktorý príde do školy na bicykli, dostane špeciálnu kartu Petra Sagana, s ktorou môže počas dňa odmietnuť zlú známku z ľubovoľného predmetu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM