Monika Földešiová Krimi

Súd prijal obžalobu na Bakiho S., Jána C a Juraja J.

Senát Okresného súdu v Prešove dnes na verejnom zasadnutí prijal obžalobu na troch mužov, ktorí sa mali dopustiť rozsiahlej drogovej trestnej činnosti. TASR to potvrdil hovorca prešovských súdov Michal Drimák.

„Predseda senátu vytýčil hlavné pojednávanie na 24. januára a 7. februára 2011. Obžalovaní Ján C. a Juraj J. sú stíhaní väzobne, voči Bakimu S. je stíhanie vedené ako proti ušlému, nakoľko v súčasnosti nie je známy jeho pobyt,“ konštatoval Drimák.
V prvý deň pojednávania majú vypočuť obžalovaných a troch svedkov, vo februári by mali vypovedať ďalší svedkovia a rovnako sa budú čítať listinné dôkazy.
O podaní obžaloby na Bakiho S., Jána C. a Juraja J. pre obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi informovala Generálna prokuratúra (GP) SR začiatkom augusta tohto roka. Obžalovaným za tieto skutky v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne doživotie.
Obvinení podľa GP spolu s Jetonom C. a s doteraz nestotožnenými osobami ako členovia organizovanej skupiny najneskôr od roku 2007 až do 19. septembra 2008 zabezpečovali dovoz, prevoz, úschovu a ďalšiu distribúciu heroínu. Ten bol, podľa prokuratúry, údajne balený na území Tureckej republiky do športovej a inej obuvi a od mája 2008 bol prevezený na územie SR, kde bol ďalej distribuovaný. K takémuto konaniu vraj došlo najmenej v šiestich prípadoch a množstvo jednej zásielky malo obsahovať až 20 kg drogy. Ten potom Juraj J. a Ján C. podľa GP postupne vyviezli do Poľska, Švajčiarska a Talianska. Najmenej v troch prípadoch ho ďalší obvinení prechodne uskladňovali v penzióne v Starom Smokovci, kde bola zaistená časť heroínu – desať kg.
Plnenie do športovej obuvi, prevoz do Poľska a na Slovensko a ďalšiu distribúciu údajne zabezpečovali obvinení Baki S., Jeton C. a osoby, ktoré vystupovali pod prezývkami, ktoré dávali ďalšie pokyny Jurajovi J. a Jánovi C.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM