Hokej

Súboj tabuľkových susedov rozhodla tretia tretina: Hokejisti ju nezvládli, v závere sa pobil aj brankár!

Tentoraz to nevyšlo podľa predstáv. Prešovským hokejistom sa na ľade Detvy vôbec nedarilo a prehrali vysokým rozdielom. O to horšia prehra je, že zápas bol súbojom dvoch susedov v tabuľke. Tučniaci navyše nevsietili ani jeden zásah, rozhodla tretia tretina a v závere sa pobil aj náš brankár...

Ilustračný obrázok k článku Súboj tabuľkových susedov rozhodla tretia tretina: Hokejisti ju nezvládli, v závere sa pobil aj brankár!
Zdroj: Dnes24.sk

V Detve sa začalo opatrne, prvú šancu mal na konci 2. minúty Zorvan, no mieril privysoko. V 8. minúte našiel Predajniansky pred bránkou Gašpara, ktorý taktiež netrafil bránu. V 11. minúte mali domáci možnosť prvej presilovky, avšak počas vylúčenia Prokopa sa vážnejšej šance nedočkali.

Prvý gól až v 40. minúte

Hra sa prelievala zo strany na stranu, oba celky doplatili na neprenosti. V 15. minúte mohol otvoriť skóre Šechný, brankár vyrazil puk pred neho, ale kapitán „tučnaikov“ si spracovával puk dlhšie ako mohol. V poslednej minúte mal veľkú šancu Srnka, no ani on brankára neprekonal.

Druhá tretina bola o trochu zaujímavejšia, v jej úvode ohrozil Martona Hájnik, brankárovi puk vypadol a aj so šťastím ho dokázal prikryť. Šancu mal aj hosťujúci Kivader, ale Polc vytiahol ľavý betón. V 32. minúte predviedol podobne skvelý zákrok aj Marton proti Srnkovi. Následne išiel do útoku Prešov a Obšut takmer prekvapil Polca. V 36. minúte sa rútil na bránku Kohutiar, ani on ale netrafil. Diváci sa dočkali gólu až v 40. minúte, Ambróz poslal dobrú prihrávku Davidovi Grahamovi a Američan v službách Detvy poslal svoj tím do vedenia.

Do bitky sa zapojil aj brankár

Začiatok posledného dejstva otvorilo vylúčenie Novického, ktoré potrestal Martin Hájnik. V 44. minúte v hre 4 na 4 mal príležitosť upraviť skóre už na 3:0 Parkhouse. Prešov sa snažil o útočné akcie, no vážnejšiu šancu si nevytvoril. V 49. minúte našiel Říha spoza bránky Jakuba Predajnianskeho a ten zvýšil náskok Detvy. V 52. minúte bol vylúčený Pulščák a o minútu na to aj Obšut.

Domáci síce presilovku nevyužili, no v 56. minúte udreli opäť, Martona prekonal Slavomír Buda. V 57. minúte mohlo byť už 5:0, Marton zachraňoval pred Gašparom. V poslednej minúte sa strhla na ľade bitka, do ktorej sa zapojil Graham, Kanaet, Sládok, Predajniansky a na opačnej strane Šechný, Tartaľ, Kohutiar a dokonca aj brankár Marton. Skóre sa už potom ale nemenilo.

HC 07 Orin Detva – HC Prešov Penguins 4:0

  • Góly: 40. Parkhouse (Ambróz, Busilko), 43. Hájnik (Mačkovič), 49. Predajniansky (Říha), 56. Buda (Hájnik)
  • Diváci: 292

Detva: Polc – Predajniansky, Lunter, Sládok, Zorvan, Mačkovič, Busilko, Gábor, Jendroľ – Buda, Nikonov, Hájnik – Říha, Srnka, Gašpar – Graham, Kanaet, Parkhouse – Ambróz, Balko, Blaško

Prešov: Marton – Novický, Tkáč, Valentín, Obšut, Pitka, Nitriansky – Halás, Šechný, Kohútiar – Fajčák, Prokop, Dancsak – Tartaľ, Kivader, Pulščák – Hrivňák

Môže vás zaujímať:

Kuriozita v tíme prešovských hráčov priamo počas zápasu: Do hry musel nastúpiť samotný tréner!

text: Lukáš Rusňák/HC Prešov Penguins, foto: ilustračné/Vla­do Salzer

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM