Ľubomír Hudačko Futbal

Súboj dvoch Tatranov v Prešove: Koňare si body iba podelili, doma tak ešte nevyhrali

Atraktívny duel v metropole Šariša, Tatran Prešov privítal menší Tatran z Liptovského Mikuláša. Hralo sa opatrne, no neskôr už aj s gólmi na oboch stranách. Duel ale víťaza nemal, doma tak koňare ešte nevyhrali.

Ilustračný obrázok k článku Súboj dvoch Tatranov v Prešove: Koňare si body iba podelili, doma tak ešte nevyhrali
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Úvodné minúty nenasvedčovali dramatickým situáciam.

Prešov sa snažil podnikať akcie po stranách, udrelo ale na druhej strane. Ojedinelú akciu Prešovčania neubránili a na krížnu strelu Laca už Talian nemal nárok – 0:1. V 23. minúte si takmer vlastný gól po priamom kope hostí zrazil Keresteš.

Neskôr mieril tesne vedľa vo veľkej príležitosti Gerec, Talian vybehol naprázdno a mohlo byť veľmi zle. Lopta medzi obrancami Prešova prepadla aj po polhodine hry a v čistej možnosti tentoraz Talian zázračne vyrazil slabú ranu Laca. Katona na druhej strane v jasnej pozícii namieril len do bočnej siete.

Chybu obrany ale potom využil lobom sám pred bránou Dávid Leško a začínalo sa odznova – 1:1. Tak sa skončil aj prvý polčas. Po prestávke sa hralo s emóciami, tímy však bojovali o tri body urputne a nedarovali si ani centimeter ihriska.

Dobrú šancu mal Leško v 65. minúte, brankár ale chytil. Talian mal potom prácu po jedovke bývalého koňara Papaja. Šafranko desať minút pred koncom zahodil veľkú šancu zblízka, skóre sa tak ani teraz nemenilo. Gól nedal ani Tubonemi po sľubnom projektile, ten skončil tesne vedľa spojnice a potom nespadla ani jeho hlavička v čistej šanci po rohu. V posledných sekundách trafil Šafranko iba žrď. Dva tímy s menom Tatran si tak body delili a ten prešovský na tri body doma zatiaľ čaká, keďže remíza sa tu zrodila aj s Lokomotívou Košice.

  • 1. FC Tatran Prešov: Talian – P. Jacko, Tubonemi, D. Leško (K), Dzurík, Lipták, Šafranko, Katona, Keresteš, Benes, Micherda.
  • MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Bréda – Šimún, Kubena, Kucharčík, Papaj, Gerec, Mizerák, Laco, Lišivka (K), Pastva, Hirka.
  • Rozhodca: Fajčík
  • 585 divákov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM