Ľubomír Hudačko Kultúra

Stredoškolák Dávid na MS v odpise textu: Predviedol 398 úderov za minútu!

Dávid Lech – účastník Majstrovstiev sveta v Spracovaní informácií na počítači. Žiak druhého ročníka Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Prešove sa zúčastnil Majstrovstiev sveta v spracovaní informácií na počítači, ktoré sa konali v Belgicku. Mesto aj školu skvele reprezentoval!

Ilustračný obrázok k článku Stredoškolák Dávid na MS v odpise textu: Predviedol 398 úderov za minútu!
Zdroj: Webnoviny.sk

Majstrovstvá sveta s oficiálnym názvom „49th INTERSTENO congress“ sa konali v meste Gent v Belgicku. Zúčastnili sa ich aj reprezentanti ďalších krajín ako sú Kórea, USA či Kamerun.

Minimum času na prípravu nebola prekážka

Dávid Lech súťaž absolvoval ako náhradník za postupujúceho dvojnásobného Majstra Slovenska Tomáša Motýľa. Vzhľadom na nečakané okolnosti sa Dávid vrhol do intenzívnych príprav na súťaž až tesne pred odchodom, ale o to s väčším odhodlaním. Napriek extrémne krátkej príprave dôstojne reprezentoval nielen našu školu, ale aj Prešovský samosprávny kraj a celé Slovensko.

Obsadil nádherné miesto

V odpise textu na rýchlosť sa Dávid Lech svojím výborným výkonom 398 čistých úderov/minútu umiestnil na 24. mieste, pričom celkový počet súťažiacich bol 55. Medzi reprezentantmi Slovenska získal neoficiálne 3. miesto, čo takisto rozhodne svedčí o tom, že jeho nominácia bola na mieste. Na prvom mieste v tejto súťažnej disciplíne sa umiestnil reprezentant z Čiech, na druhom domáci reprezentant z Belgicka a na treťom súťažiaci z Rakúska. Zo Slovenska sa v odpise na rýchlosť najlepšie umiestnila Petra Slúková zo Zvolena, ktorá získala 8. miesto.

Svojimi výsledkami všetkých mimoriadne milo prekvapil, no najmä svoju vyučujúcu Ingrid Dzurjovú a tiež triednu učiteľku Martu Toporovú, ktorá mu pred odchodom dodávala chýbajúcu odvahu. Vo svojej vekovej kategórii v disciplíne úprava textu na počítači sa umiestnil na 20. mieste z celkového počtu 40-tich súťažiacich a mal najlepší výsledok spomedzi všetkých reprezentantov Slovenska!

Súťaž prebiehala vo veľkolepom štýle a bol to rozhodne nezabudnuteľný zážitok pre všetkých prítomných.

Redakciu Prešov 24 informovala Ingrid Dzurjová

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM