Ľubomír Hudačko Správy

Stavte na osvieženie v prírode: 5 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na Domašu

Vodná nádrž Domaša je pevnou súčasťou dovolenkových plánov každý rok. Platí to aj pre Prešovčanov, ktorí neváhajú vycestovať za pohodou pri vode a stráviť tu aj niekoľko dni či až týždňov. Tu je 5 dôvodov, prečo sa sem oplatí ísť okúpať.

Ilustračný obrázok k článku Stavte na osvieženie v prírode: 5 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na Domašu
Zdroj: TASR

Domaša ponúka na oddych hneď 5 rekreačných stredísk; Nová Kelča, Poľany – Monika, Eva – Holčíkovce, Valkov a Dobrá. Výhod využiť ich je hneď niekoľko.

1. Prijateľná vzdialenosť

Domaša je od Prešova vzdialená zhruba 50 kilometrov. Ak sa vyberiete na na Valkov, autom ste tu približne za 55 minút. Je to najlepší spôsob cestovania, železničným spojením do Vranova a až potom jazdou autom by ste si situáciu zbytočne komplikovali. Takže, už len zohnať spoľahlivého šoféra a hor sa na výlet.

2. Pobyt v prírode

Čím to je, že Prešovčania hojne navštevujú túto destináciu? Aj keď majú v meste dve kúpaliská a jedno prírodné, hoci tam sa môžete osviežiť vo vode len na vlastné riziko, Domaša je predsa len stávka na istotu. Od detstva sem chodia už aj dnešní tridsiatnici a okrem spomienok na časy minulé si môžete vychutnať aj pobyt v prírode. Niekedy neznesitenľný ruch mesta vás určite nečaká.

3. Program na celý víkend

Na Domašu určite nepôjdete iba na jeden deň. Vybaviť si môžete či už stanovačku, alebo tiež aj dostupné ubytovanie v blízkosti pláže a stráviť tu minimálne celý víkend. Ak zaplatíte vstupné, tak len jednorázovo a je navyše prijateľné. Program majú zabezpečený najmä deti a vy sa postarajte len o niečo pod zub a pohodu pri vode.

4. Veľkosť pláže

Určite sa nemusíte báť, že natrafíte na preplnenú pláž tak, ako doma v Prešove. Hlavu na hlave rozhodne nečakajte, dostatočne veľké pláže poskytnú priestor pre desiatky vašich známych a nikto vás nebude obmedzovať. Šantiť donekonečna môžete na nafukovačke, môžete do vody skákať koľko sa vám zachce a okrikovanie takisto nehrozí. Teda, ak to so zábavou príliš nepreženiete.

5. Zábava

Rekreačné strediská na Domaši sa predbiehajú v usporadúvaní rôznych diskoték či zábav, každoročne sa tu koná aj prehliadka najkrajších dievčat počas Miss Domaša. Na svoje si tak prídete, ak počas daného večera ostanete na kultúrny program, ale zájsť môžete aj do rôznych podnikov na diskotéku. V nemalej miere si v prípade záujmu užijete rôzne športové radovánky, alebo môžete zájsť aj na huby. Tak čo, idete na Domašu?

Čítajte aj:

Prešov pred horúčavami varujú výstrahou najvyššieho stupňa: Teploty až 38 °C!

Takto sa to celé začalo: Archívne FOTKY z výstavby Domaše a jej prvej výletnej lode!

Koľko zacvaká dospelý a koľko vaše ratolesti? PREHĽAD tohtoročných cien na kúpaliskách v Prešove

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM