Ľubomír Hudačko Správy

Stavba v Prešove pri ZVL: Pripraviť sa musíme na dopravné obmedzenia!

Bez dopravných obmedzení to nepôjde. Síce sa na stavbu v Prešove pri ZVL vrátil stavebný ruch, ale vodiči musia počítať so zmenami.

Ilustračný obrázok k článku Stavba v Prešove pri ZVL: Pripraviť sa musíme na dopravné obmedzenia!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Konečne sme sa dočkali a na cestnú stavbu pri ZVL, investorom ktorej je Slovenská správa ciest, sa vrátil stavebný ruch. Pokračovanie prác si však vyžiada aj komplikácie v podobe dopravných obmedzení.

Prečítajte si tiež: Poslanci schválili vznik spoločnosti Futbal Tatran Aréna: Zrekonštruuje a bude prevádzkovať štadión

Prešovskú radnicu o tom informoval zhotoviteľ stavby, spoločnosť Doprastav. „Pri technológii výstavby tohto nadjazdu nemá inú možnosť, ako zaviesť dočasné zmeny v doprave. Dopravné obmedzenia, o ktorých sa hovorí v oznámení Doprastavu, sa od 10. júla dotknú najmä obyvateľov sídliska Šváby, ktorí sa už po kruháči nedostanú do Košíc a vodičov v smere z Hanisky do centra mesta,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Prečítajte si tiež: V Prešove ukončili ďalšiu rekonštrukciu: Materská škola sa raduje z noviniek

Daň v podobe dočasných dopravných obmedzení je ale menšou komplikáciou ako nedokončená štátna cesta, ktorej dôsledky sa dotýkali Prešovčanov i vodičov prechádzajúcich cez Prešov vlani. „V záujme dobrej veci je však potrebné tieto komplikácie dočasne strpieť, keďže pre mesto Prešov ide o dôležitý a kľúčový dopravný uzol,“ zakončila hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM