Ľubomír Hudačko Šport

Štartuje extraliga hádzanárov, favoritom opäť obhajca z Prešova: Toto sú ciele majstra!

Nový ročník slovenskej extraligy hádzanárov klope na dvere, favoritom bude opäť Tatran Prešov. Deväť titulov za sebou vzbudzuje rešpekt. Aké sú priority a ciele koňarov pred štartom novej sezóny?

Ilustračný obrázok k článku Štartuje extraliga hádzanárov, favoritom opäť obhajca z Prešova: Toto sú ciele majstra!
Zdroj: TASR

Štartuje nový ročník slovenskej extraligy hádzanárov. Jasným ašpirantom na zisk jubilejného desiateho titulu v sérii je Tatran Prešov, ktorý má vysoké ambície opäť na viacerých frontoch.

V Lige majstrov cieľom druhé miesto

„Chceme obhájiť majstrovský titul a uspieť aj v Slovenskom pohári. V SEHA lige je cieľom zúčastniť sa na záverečnom turnaji Final Six a v Lige majstrov zabojovať o druhé miesto v skupine, aby sme mohli postúpiť do vyraďovacej fázy,“ načrtol v príprave na novú sezónu predsavzatia generálny manažér prešovského klubu Branko Benko.

Prešovčania pre povinnosti v SEHA lige vstúpia do súťaže až 10. septembra na palubovke HKM Šaľa. Pod vedením staronového kouča Rastislava Trtíka a s obmeneným kádrom potvrdil jedenásťnásobný slovenský šampión svoju silu uplynulý víkend triumfom v premiérovom ročníku Česko-slovenského pohára. V jeho finále v pražskom Edene Prešov deklasoval úradujúceho vicemajstra HC Sporta Hlohovec 32:15.

Z extraligy tentoraz nikto nevypadne

Práve Sporta chce v najvyššej súťaži čo najviac sťažiť cestu Tatrana za obhajobou titulu. „Proti Prešovu sme nemali šancu, mali sme svoje problémy a Tatran hral naozaj dobre. Ak sa však obzriem za celou našou prípravou, kedy sme odohrali dva turnaje iba s tromi spojkami, myslím si, že sa to vydarilo,“ deklaroval pre klubový web kouč Hlohovca i národného tímu SR Martin Lipták.

V najvyššej súťaži sa po novom predstaví iba deväť účastníkov bez 1. MHK Košice, ktorý sa odhlásil z finančných dôvodov. Z extraligy tak tentoraz nikto nevypadne. Základná časť sa bude sa hrať dvojkolovým systémom – doma a vonku. Potom sa mužstvá rozdelia do nadstavbových skupín, v A-skupine budú hrať tímy na prvej až šiestej priečke, v „béčku“ zostávajúce tri celky tabuľky. Tatran odohrá prvý duel vo štvrtok 10. septembra o 18.30 súboj proti HKM Šaľa.

Čítajte tiež:

Debakel v Prešovskej hokejbalovej lige, ktorý berie dych: Tím od súpera vyfasoval 28 gólov!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM