Tomáš Šuhajda Samospráva

Staronovým županom sa stal Chudík! Vyzývateľa Hudackého sklamala nízka účasť

Peter Chudík (Smer-SD) obhájil svoj post predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) už v 1. kole, keď získal 53,78 percenta odovzdaných hlasov. Volebná účasť v PSK po spočítaní výsledkov zo všetkých okrskov dosiahla 22,13 percenta.

Ilustračný obrázok k článku Staronovým županom sa stal Chudík! Vyzývateľa Hudackého sklamala nízka účasť
Zdroj: TASR

Druhé miesto v tohtoročných krajských voľbách v PSK obsadil Ján Hudacký (KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd) so ziskom 30,27 percenta. Na ďalších miestach získala Dorota Bujňáková (Nový parlament) 3,04 percenta, Štefan Straka (KSS) 2,87 percenta, Anton Korba (nezávislý) 2,59 percenta, Ján Bajus (Zmena zdola) 2,54, Ľubomír Vasilišin (7 statočných) 2,12 percenta, Vladimír Klein (ĽSNS) 1,70 percenta a Jozef Mihalčin (SĽS) 1,03 percenta.

Chudík: Dva dni dovolenky a pustím sa znova do práce

„Splnilo sa to, čo som hovoril počas celej kampane, že pred štyrmi rokmi mi chýbalo 2,84 percenta a že urobíme všetko preto, aby to teraz bolo 50 percent plus jeden hlas. Chcem sa všetkým poďakovať. Zvlášť tým voličom, ktorí mi dali hlasy. Ukázalo sa, že vysvedčenie dostávam stále lepšie a lepšie,“ reagoval Peter Chudík.

Ako ďalej poznamenal, jeho prvým krokom bude dobre sa vyspať, druhým zobrať si dva dni dovolenky a tretím pustiť sa znova do práce.

Hudacký: Tento región potrebuje pomoc

Výsledok volieb ovplyvnila podľa Hudackého slabá účasť voličov, ale zrejme aj značná popularita strany Smer-SD, ktorej sa teší v posledných rokoch na území Prešovského kraja. Aj napriek volebnému výsledku sa bude podľa vlastných slov naďalej usilovať o jeho rozvoj.

„Budem sa snažiť z pozície poslanca Národnej rady SR naďalej pomáhať prešovskému regiónu všemožne, ako sa bude dať. Tento región potrebuje pomoc, pretože nezamestnanosť, nízka priemerná mzda a odchod ľudí z tohto regiónu – to sa musí zastaviť. To si musí uvedomiť aj pán Chudík ako predseda Prešovského samosprávneho kraja. Nestačí sa držať iba kompetencií, ale je potrebné robiť pre tento región oveľa viac,“ poznamenal Hudacký.

Ako ďalej uviedol, z účasti vo voľbách je sklamaný. „Čakal som, že bude vyššia. Snažili sme sa poukázať na to, že za tých 12 rokov sa tu veľmi málo zmenilo. Dúfali sme, že to ľudí vyburcuje viac tak, aby prišli do volieb vo väčšom počte,“ dodal Hudacký.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM