Ľubomír Hudačko Správy

Spravodajský prehľad ako šitý pre vás: 5 správ, ktoré by ste mali vedieť o Prešove

Informácií o meste či okrese Prešov nikdy nie je dosť. Preto by vám nemalo uniknúť špeciálne vybraných päť správ, ktoré sa nás týkajú. Stačí jeden klik a v prehľade nájdete témy, ktoré našich čitateľov v tomto týždni oslovili najviac.

Ilustračný obrázok k článku Spravodajský prehľad ako šitý pre vás: 5 správ, ktoré by ste mali vedieť o Prešove
Zdroj: Dnes24.sk

11 najčastejších povier a fám

Gynekologička z prešovskej gynekologickej ambulancie Gynomed nám prezradila, že najčastejšie fámy a povery, s ktorými sa v praxi stretáva, sa týkajú najmä tehotenstva. Ktorým fámam či poverám lekárka MUDr. Ivana Kleinová teda v praxi najčastejšie čelí a prečo im netreba veriť? Bližšie info nájdete tu.

Záber z 90-tych rokov

Ak ste si ju poriadne pozreli, možno sa aj vám na nej podarilo spoznať niekdajších spoluhráčov, ktorí spolu nehrali už roky. Na fotografii sú zľava doprava Miro Tásler, Peter Bič, Katka Knechtová, Ivan Tásler a Martin Migaš. Práve oni totiž tvorili zostavu hudobníkov prevažne z Prešova, ktorá nahrala prvý album kapely IMT Smile Klik-klak. A v pôvodnej zostave sa tento rok vracajú na pódiá. Celý článok si môžete prečítať tu.

Nový cyklochodník

V Prešove sa chystá cyklochodník Mlynský náhon od ulice Hlavnej po Vysokoškolský areál. Všetkých fanúšikov dvojkolesového tátoša preto táto informácia môže len potešiť. Cyklochodník po ulici Kúpeľnej bude pokračovať napojením na už jestvujúci cyklochodník po terajšom chodníku pre peších. Akým spôsobom sa chodník chystá, zistite tu.

Kaštieľ pri Prešove

Historický Kaštieľ Péchy v Hermanovciach pri Prešove bol zaradený ako jediný zo Slovenska medzi 7 najromantic­kejších hotelových destinácií podľa výberu cestovateľského blogu neziskovej organizácie Historické hotely Európy. Spolu s ostatnými šiestimi hotelmi obstál v konkurencii viac ako 500 európskych hotelov z 18 krajín a zaradil sa do finálneho výberu najidylickejších miest, kde by si budúci novomanželia mali vymeniť svoje sľuby. Prečítajte si ďalšie zaujímavosti.

Poznačil ich zub času

Peter Nagy, IMT Smile, Katka Knechtová či Chiki Liki Tua. Títo všetci speváci zanechali na slovenskej hudobnej scéne stopu. V hudbe pôsobia už poriadne dlho a tak sa aj na nich podpísal zub času. Na ich popularite to neubralo, naopak, tešia sa čoraz väčšiemu záujmu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM