Ľubomír Hudačko Správy

Spoveď prešovskej revízorky: Aj takéto príhody som už zažila v MHD!

Práca revízora nie je len tak pre hocikoho. A so sebou prináša zážitky rôzneho druhu. Prešovská revízorka nám uviedla, čo už napríklad v praxi zažila.

Ilustračný obrázok k článku Spoveď prešovskej revízorky: Aj takéto príhody som už zažila v MHD!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Len nedávno sme vám na našom spravodajskom portáli priniesli článok, ktorý čo-to prezradil o práci revízorov. Ľudia, ktorí vykonávajú takúto prácu, zvyknú mať postarané aj o rôzne zážitky. Platí to aj pre tých prešovských, ktorých môžete stretnúť v tunajšej MHD. Práve na túto tému nám porozprávala viac revízorka z metropoly Šariša Marianna.

„Pri kontrole jeden dvojmetrový pasažier nemal lístok. Chcel ujsť a tak ma chytil a doslova vyhodil z trolejbusu. Spadla som na chrbát. Kolegyňa za ním vybehla, stihla ho potknúť a on sa na mňa zvalil a potom začal utekať. Nejakí cestujúci ho ale zadržali a tak som mu pekne od pľúc vynadala. Nakoniec sa mi ospravedlnil,“ povedala prešovská revízorka.

Marianna pre náš spravodajský portál prezradila, že už uvažovala aj o tom, že sa naučí nejaké bojové umenie, aby sa vedela brániť. „Nakoniec som myšlienku na cvičenie vzdala z časových dôvodov,“ dodala.

Táto revízorka z metropoly Šariša nám rozpovedala i príbeh, ako podľa jej slov raz pokutovala chlapca, ktorý mal namiesto občianskeho preukazu len náhradný doklad. Doplnila, že nemal lístok a tak mu vypísala pokutu a vložila ju do toho náhradného dokladu.

"Chcel frajerovať a tak doklad o pokute roztrhal s úsmevom na tvári pred mojimi očami. Zrazu mu ale napadlo, že nemá spomínaný doklad nahradzujúci občiansky preukaz. Povedala som mu, že si ho práve roztrhal spolu s pokutou. Úsmev mu na tvári ihneď zmizol.“

A čo v prípade, že cestujúci sú špinaví, obťažujú iných cestujúcich, alebo sú pod vplyvom alkoholu? Revízori ich z vozidla mestskej hromadnej dopravy môžu vykázať. Predtým ale skontrolujú ich cestovný lístok. „Denne skontrolujeme asi dvadsať spojov, trasy si vyberáme my, ale stáva sa, že dostaneme aj konkrétnu trasu, ktorú je potrebné skontrolovať,“ prezradili pre náš spravodajský portál prešovskí revízori.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM