Ľubomír Hudačko Kultúra

Spomienky moderátora Michala Hudáka: Ako som do éteru prvýkrát pustil IMT Smile!

Michal Hudák si zaspomínal na to, ako do éteru ako prvý človek vôbec pustil skladbu IMT Smile. Na dvere zaklopali dvaja chlapci a onedlho to prišlo.

Ilustračný obrázok k článku Spomienky moderátora Michala Hudáka: Ako som do éteru prvýkrát pustil IMT Smile!
Foto: Ľubomír Hudačko

Známy moderátor a zabávač Michal Hudák zalovil v pamäti a zaspomínal si na to, ako pred mnohými rokmi zaklopali na dvere niekdajšieho regionálneho prešovského rádia Flash dvaja chlapci. Tí mu doniesli nahrávku pesničky. Onedlho už éterom po prvý raz vôbec znela skladba dnes už známej skupiny IMT Smile.

„Otvoril som dvere a tam stáli dvaja chlapci. Jeden starší a jeden mladší. Ťažko bolo určiť, ktorý je ktorý, rovnako ako aj dnes. Jeden z nich mi ukázal audiokazetu. A k tomu povedal: "Dobrý deň, sme nahrali pesničku. Mohli by ste ju zahrať v rádiu?“ znela otázka, ktorú Hudák uviedol so silným východniarskym prízvukom a v košickej Steel aréne si vzápätí vyslúžil počas nedávneho narodeninového koncertu kapely IMT Smile veľký ohlas a aplauz. Tými dvomi chlapcami boli bratia Ivan a Miro Táslerovci.

„Opýtal som sa, či to máme hrať z kazety. "A z čoho?,“ znela odpoveď. Tak som im povedal, že aspoň z CD napríklad," spomínal na začiatky prešovskej kapely IMT Smile známy moderátor. Ako pokračoval, o pár hodín už držal v rukách CD, obal ktorého bol namaľovaný pastelkami.

„Po prvom vypočutí okamžite išla pesnička do vysielania. To CD mi vtedy podal 13-ročný Ivan Tásler,“ prezradil Hudák, ktorý tak prakticky stál pri zrode kariéry kapely, ktorá baví chytľavými piesňami svojich fanúšikov už 20 rokov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM