Milan Jusko Futbal

Spartak strelil Prešovčanom prvý gól ... a vyhral :(

Spartak Trnava si zmeral sily s chlapcami z Tatranu. Duel odštartoval s nevídaným nasadením, no napokon gólov padalo len málo. Ten jediný sa žiaľ ušiel do prešovskej bránky a išlo o poriadny paradox...

Obe mužstvá začali s veľkým nasadením a brankár Kamenár v prvej 10-minútovke sťahoval dve centrované lopty. V 12. minúte ohrozil Gašparík bránku Prešova, no Diviša neprekvapil. V 21. minúte trnavský gólman kryl v páde strelu Lisjuka. V 29. minúte si diváci zakričali gól, keď po priamom kope Hanzela odvrátenú loptu poslal nekompromisne k pravej žrdi pohotovo Bicák.

Povzbudení domáci sa snažili pridať druhý gól a v 36. minúte po centri Hanzela prehlavičkoval Bicák prešovskú bránku. V poslednej minúte polčasu zasahoval opäť Kamenár, keď vyrazil nebezpečnú hlavičku Střihavku po priamom kope Zošáka.

Do druhého polčasu nastúpil Tatran s dvojicou nových útočníkov a so snahou o vyrovnanie, no trnavská obrana na čele s Kamenárom ich do gólového zakončenia nepustila. Domáci sa snažili druhým gólom definitívne rozhodnúť. V 69. minúte po akcii Karhana nevyužil dobrú šancu Kuračka, keď jeho strelu brankár Diviš vyrazil na roh.

O minútu roztlieskal tribúny Čvirik, krížnou nebezpečnou strelou, ktorá však minula bránku Prešova. Veľkú šancu na druhý gól mal Pavelka po priamom kope Gašparíka v 74. minúte, no Diviša neprekonal ani na dvakrát. V posledných 5-minútach zaujali ešte hlavičky na oboch stranách, keď najskôr Beglaryan tesne minul pravú žrď trnavskej bránky a rovnako nepochodil na opačnej strane ani Pavelka. Víťazstvo Trnavčanov, hoci tesné, bolo zaslúžené.

Pavel Hoftych, tréner Spartaka: „Prešovčania sú pre nás nepríjemným súperom, v tejto sezóne sme im ešte nedali gól. Aj v dnešnom zápase hrali veľmi dobre, boli nebezpeční pri prechode do útoku. My sme strelili jediný gól zásluhou Bicáka, ktorý skóroval v posledných troch našich zápasoch. V druhom polčase sme nevyužili tri až štyri tutovky, keď brankár Diviš Prešovčanov podržal. V závere aj nás zachránil Kamenár, ale na to je v bránke. Napriek problémom so zostavou sme dokázali vyhrať.“

Sergij Kovalec, tréner Tatrana: „V dnešnom zápase bola na štadióne veľmi dobrá atmosféra a moji hráči podali, proti pre mňa veľmi známemu slovenskému klubu, dobrý výkon. Napriek tomu, že sme prehrali, som celkovo spokojný.“

Gól: 29. Bicák. Rozhodoval: Horváth, ŽK: Bicák, Čvirik, Gašparík – Kolbas, Štetina, Krajník, 4420 divákov.
Zostavy a striedania:
Spartak: Kamenár – Habánek, Kaufman, Čvirik, Hanzel – Procházka (66. Mikovič), Karhan, Kuračka, Bicák (79. Ciprych) – Gašparík, Tomaček (46. Pavelka)
1. FC: Diviš – Kolbas, Piter-Bučko, Krajník, Krob – Zošák (79. Adam), Katona, Štetina, Jakovlev – Střihavka (46. Papaj), Lysjuk (46. Beglaryan)

tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM