Ľubomír Hudačko Futbal

Šok pre fanúšikov, Tatran v novej sezóne bez ďalšej opory: Z klubu odchádza aj kapitán Peter Petráš!

Futbalový Tatran Prešov bude mať nového kapitána. Doterajší líder s páskou na ruke Peter Petráš totiž podobne ako jeho predchodca Ján Papaj v zelenobielom drese končí. Opora so skúsenosťami z Ligy majstrov v drese Artmedie Bratislava sa dohodol s klubom na ukončení spolupráce.

Ilustračný obrázok k článku Šok pre fanúšikov, Tatran v novej sezóne bez ďalšej opory: Z klubu odchádza aj kapitán Peter Petráš!
Zdroj: Webnoviny.sk

Bývalý deväťnásobný slovenský reprezentant v zelenobielom drese teda pôsobil štyri sezóny, v tej minulej bol kapitánom tímu. Dres Tatrana obliekal od roku 2010.

Aj v tomto prípade sa obe strany vzájomne dohodli na ukončení spolupráce. „Podobne ako Jánovi Papajovi, aj Petrovi Petrášovi patrí naša vďaka za jeho dlhoročné služby, ktoré pre náš klub odvádzal a tiež odovzdanie skúsenosti, ktoré počas svojej bohatej kariéry získal. Ako kapitán tímu bol správnym lídrom kabíny, ale nastal čas, aby sa naše cesty rozišli,“ poďakoval sa za pôsobenie v klube člen predstavenstva zodpovedný za športovú činnosť Artúr Benes.

Na Tatran podľa svojich slov určite nezabudne a bude mu fandiť aj naďalej. Prežil tu štyri pekné, aj keď hektické roky. Mrzí ho len, že nepripravil s tímom fanúšikom viac futbalovej radosti: „Vypadli sme z najvyššej súťaže a nepodarilo sa nám vrátiť sa do nej späť, hoci preto som tu ostával. Aj keď ani za minuloročné výkony sa myslím si, hanbiť nemusíme,“ povedal.

Petráš sa chce sa poďakovať aj fanúšikom – tým, ktorí povzbudzovali, ale aj tým, ktorí skôr nadávali a všetkým ľuďom, ktorých v Prešove spoznal. "Špeciálne chlapcom z kabíny, ktorých som tu stretol a som rád, že som ich spoznal – Mirovi Poliačekovi, Mišovi Krajníkovi, na ktorých je teraz ostane úloha tých najskúsenejších a verím, že sa jej dobre zhostia. Takisto Jožkovi Talianovi, Peťovi Katonovi, Ľubošovi Belejíkovi, či Dávidovi Leškovi, ktorý bol príkladom toho ako sa z odpisovaného hráča stala jeho dôležitá súčasť. Ale aj mladým, z ktorých by som vyzdvihol Paťa Jacka a Jakuba Barteka, ktorí sú vzorom pri plnení svojich povinností a môžu byť dobrým príkladom pre ďalšiu generáciu. Verím, že keď sa do ligy nepodarilo vrátiť nám, vyjde to práve tým mladým. Teraz majú šancu,“ rozlúčil sa prostredníctvom oficiálnej webovej stránky klubu Petráš, ktorého kariéra by mala pokračovať v druhej najvyššej súťaži.

foto: 1fctatran/Viktor Zamborský

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM