Monika Földešiová Šport

Sobol v Tatrane Prešov skončil!

Vedenie osemnásobného slovenského hádzanárskeho šampióna Tatrana Prešov sa rozhodlo ukončiť spoluprácu s českým legionárom a pravým krídelníkom Janom Sobolom. Ako informoval denník Korzár dôvodom boli jeho nevyrovnané výkony.

Ilustračný obrázok k článku Sobol v Tatrane Prešov skončil!
Zdroj: Dnes24.sk

„S Janom Sobolom sme sa dohodli na predčasnom rozviazaní profesionálnej zmluvy, ktorú mal s Tatranom Prešov pôvodne uzavretú do 30. júna 2014, k 31. decembru 2012. Dôvodom je nespokojnosť s jeho výkonmi po prestupe z Vardaru Skopje,“ uviedol pre denník Korzár majiteľ Tatrana Prešov Miloslav Chmeliar.

Prešovského trénera Djorde Rašiča upozorňoval kormidelník Vardaru Skopje, aby Sobola neangažoval, no majiteľ klubu sa rozhodol inak. „Honzu Sobola som dobre poznal z predošlého pôsobenia v Tatrane. Skrátka, hráčovi som veril, že sa v Prešove opäť výkonnostne naštartuje. Zrejme však prežíva nejakú krízu. Nehrá dobre, nedáva góly. A to je v príprave stále jeden z najpoctivejších. Žiaľ, na ihrisku jeden z najneviditeľnej­ších. Číp, ktorý zväčša nastupoval po ňom, mal omnoho vyšší priemer gólov na zápas, sa výrazne zlepšil. A to ešte, ak by dal nejaké kilogramy dole, bol by určite ešte efektívnejší. Sobol pritom mal z našich krídelníkov najlepšiu zmluvu. Lepšiu než napríklad Rado Antl, ktorý má gólový priemer na zápas podstatne, ale podstatne vyšší,“ skonštatoval Chmeliar, ktorý prezradil i to, že na pravom krídle sa družstvo vráti k alternatíve s Michalom Urbanom. „Na tomto poste hrá síce ‚cez ruku‘, ale pre tím je užitočným hráčom s citom pre hru či nečakané odoberanie lôpt súperom v obrane. Inú náhradu do konca sezóny asi za Sobola hľadať nebudeme,“ dodal.

foto: Tatran Prešov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM