Ľubomír Hudačko Kultúra

Snímky, ktorými určite zaujmú aj na Facebooku: Prešovčania sa fotili v hereckých kostýmoch!

Prešovčania dostali parádnu možnosť dať si do albumu naozaj zaujímavé fotky. Veď byť zvečnený v originálnom kostýme, ktorý navyše využívajú herci, to stojí ozaj za to. Viacerí ľudia tak po DOD v prešovskom divadle disponujú snímkou, ktorou určte môžu zaujať i na Facebooku.

Ilustračný obrázok k článku Snímky, ktorými určite zaujmú aj na Facebooku: Prešovčania sa fotili v hereckých kostýmoch!
Zdroj: Webnoviny.sk

Už po ôsmy raz prilákal Deň otvorených dverí v prešovskom Divadle Jonáša Záborského množstvo návštevníkov. Možnosť pozrieť si divadlo naozaj zblízka využilo niekoľko stoviek ľudí.

Spoznať divadlo v mladom veku

„Splnila sa základná podmienka, ľudia prišli, síce nie až tak v podobe divákov, ale skôr návštevníkov. Pripravili sme pre nich na Malej scéne vystúpenia našich hercov s pesničkami z našich predstavení a muzikálov,“ uviedol riaditeľ divadla Ján Hanzo.

„Deň otvorených dverí robíme už každoročne v takomto období, lebo si myslíme, že detský divák je budúcnosťou všetkých, ale aj nášho divadla. Poznanie je základom všetkého, a ak niektorým ľuďom chýba poznanie a skúsenosť, tak potom ťažko môžu reagovať. Keď teda deti spoznajú divadlo v mladom veku, tak si myslím, že je to plus pre nich, aj pre divadlo,“ konštatoval Hanzo. Odhadom prišlo do priestorov divadla okolo 3000 ľudí.

Foto v kostýmoch

Najbližšie sa môžu diváci tešiť 6. júna na predstavenie z ruskej klasiky Nemá kocúr večne hody. „Do pozornosti dávam predovšetkým to, že na budúcu sezónu uvedieme v historickej budove muzikál Kabaret," uzavrel Hanzo. V historickej budove sa momentálne skúša, keďže o necelý týždeň tam bude premiéra novej hry, takže tá sa prehliadnuť nedala.

Okrem toho si mohli vo veľkej budove na Námestí legionárov vyskúšať herecké kostýmy a odfotografovať sa v nich, deti sa mohli nechať nalíčiť, ale aj obhliadnuť si zákulisie Veľkej scény. Ak sa nimi pochvália na sociálnej sieti, pohľad bude iste stáť za to :)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM