Ľubomír Hudačko Kultúra

Smutná správa pre fanúšikov: Filmová noc 2017 sa na šarišskom hrade neuskutoční

To, na čo boli fanúšikovia filmu niekoľko rokov zvyknutí, teraz musia oželieť. Filmová noc na šarišskom hrade tento rok nebude, poznáme dôvody.

Ilustračný obrázok k článku Smutná správa pre fanúšikov: Filmová noc 2017 sa na šarišskom hrade neuskutoční
Zdroj: Matej Furda

Filmová noc na hrade sa odohrávala každoročne na vrchu Šarišského hradu väčšinou v prvý augustový víkend. Festival býva zameraný najmä na krátky film a sprievodný program sa každoročne mení.

Desiatky filmov

„Na každom ročníku sme priviedli a predstavili významných hostí a odpremietali desiatky filmov. Vždy bol otvárací film večera k danej tematike a vždy za účasti hercov, protagonistov či tvorcov,“ uviedol pre náš portál organizátor podujatia, predseda OZ Nový film Peter Vlkovič.

Na hrade boli odprezentované desiatky hudobných a divadelných predstavení. V posledných ročníkoch pritom organizátori starostlivo vyberali aj program pre deti.

Dôvody pauzy

„Posledné dva ročníky sme už mali festival dvojnočný. Počas nich boli dovolené stanovania a niekoľko stoviek fanúšikov túto možnosť aj využilo. Za celú dobu festivalu prišlo vyše 5 000 návštevníkov. Vytvorili sme špeciálne kampane pre festival a došlo aj k zveľadovaniu hradného nádvoria,“ vymenúva Vlkovič. Napriek tomu však diváci tento rok filmy na šarišskom hrade neuvidia.

„Dôvodov, prečo tento rok festival nebude je niekoľko. Patrí k nim pracovná vyťaženosť na iných projektoch, naberanie nových členov do organizačného tímu či nových partnerov a skladanie ešte lepšieho programu pre viac dní na ďalší ročník. V neposlednom rade je dôvodom aj finančné zázemie,“ pokračoval Vlkovič pre Prešov 24.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM