Veronika Ondo-Cholewová Krimi

Slúžilo lietadlo nájdené pri obci na nelegálnu činnosť? Monitorovali ho zložky ministerstva vnútra!

Lietadlo, nájdené vo štvrtok na poli, údajne mohlo slúžiť na nelegálnu činnosť. Stroj monitorovali zložky Ministerstva vnútra Slovenskej republiky. Tu sú ďalšie informácie!

Ilustračný obrázok k článku Slúžilo lietadlo nájdené pri obci na nelegálnu činnosť? Monitorovali ho zložky ministerstva vnútra!
Zdroj: TASR

„Zložky Ministerstva vnútra (MV) SR lietadlo, ktoré núdzovo pristálo na poli pri Nižnom Hrušove, monitorovali. Jeho prelet zaznamenala technológia, ktorú má MV SR na hranici. Vzhľadom na to, že sme mu našimi opatreniami znemožnili pristáť na provizórnych dráhach, kde už pristál v minulosti, pokúsil sa zosadnúť na inom mieste, čo sa mu stalo osudným. Lietadlo sme monitorovali v súvislosti s ľuďmi podozrivými z pašovania cigariet,“ informoval Ivan Netík z tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra SR.

„O uvedenom lietadle Ozbrojené sily Slovenskej republiky (OS SR) vedeli, neboli však požiadané o súčinnosť v tejto záležitosti, nakoľko relevantnými zložkami bolo vyhodnotené, že predmetné lietadlo nepredstavuje hrozbu pre bezpečnosť štátu a občanov,“ uviedol hovorca OS SR Štefan Zemanovič. Stroj, ktorý pristál pri Nižnom Hrušove pravdepodobne vo štvrtok ráno, riadil zatiaľ neznámy pilot. V jeho útrobách ani v blízkom okolí sa žiadne osoby nenašli.

Lietadlo pri Nižnom Hrušove objavil pracovník tunajšieho poľnohospodárskeho družstva. „Typ lietadla je príbuzný takzvanému čmeliakovi, ktorý niekedy postrekoval polia. Miestni ľudia okolo piatej hodiny ráno počuli nejaký náraz,“ povedal starosta obce Ján Fenčák. Na základe jeho telefonátu smerovali k lietadlu muži zákona spolu s hasičmi. Na mieste boli prítomní aj počas dnešného dňa.

Čítajte tiež:

FOTO Z MIESTA: Na poli núdzovo pristálo lietadlo, posádku v ňom nenašli

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM