Webnoviny - Rôzne

Slovensko čaká upršaný a zamračený víkend

Cez víkend si neplánujte turistiku, ani okopávanie záhradky. Radšej si zoberte dobrú knihu, alebo si po pracovnom týždni poleňošte. Ak už musíte von, nezabudnite si dáždnik.

Nad strednou Európou sa nachádza nevýrazné tlakové pole.

Piatok preto treba očakávať premenlivú oblačnosť, zrána bude ojedinele hmlisto alebo zamračené s nízkou oblačnosťou. Informovala o tom webová stránka Slovenského hydrometeorolo­gického úradu (SHMÚ).

Ojedinele sa môžu vyskytnúť prehánky alebo občasný dážď, možno aj búrky.

Najvyššia denná teplota vystúpi na 14 až 19 stupňov Celzia, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši bude len 12 stupňov Celzia.

Teplota na horách vo výške 1 500 m okolo 5 stupňov Celzia. Malo by byť bezvetrie alebo len vietor z južných smerov o rýchlosti 2 až 5 m/s (5 až 20 km/h).

V sobotu sa mierne ochladí, cez deň postupne bude zamračene a na väčšine územia sa treba pripraviť na dážď. Nočná teplota dosiahne 9 až 4 stupne Celzia, teplomer cez deň ukáže 13 až 18 stupňov Celzia. Fúkať by mal východný až severovýchodný vietor silou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

Počasie sa výrazne nezmení ani v nedeľu, na mnohých miestach bude naďalej pršať, alebo sa vyskytnú prehánky, či búrky.

Nočná teplota sa mierne zvýši na 10 až 5 stupňov Celzia, denná sa udrží na sobotňajších 13 až 18 stupňov Celzia. Naďalej by mal prúdiť severozápadný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h), na juhu stredného Slovenska iba slabý vietor.

presov24/webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM