Ľubomír Hudačko Futbal

Šláger kola aj východu láka divákov: Tatran sa v prestížnom dueli stretne s konkurentom v boji o špicu

Suverenitu v druhej lige bude chcieť Prešov potvrdiť s prvým súperom v novej sezóne, ktorý nie je nováčikom. Doposiaľ totiž Poprad aj Dolný Kubín nepredstavovali zdatného sparingpartnera v zápase až do konca a preto je bilancia plného počtu bodov chvályhodná. Bude tomu tak aj proti Michalovciam?

Ilustračný obrázok k článku Šláger kola aj východu láka divákov: Tatran sa v prestížnom dueli stretne s konkurentom v boji o špicu
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

V minulom ročníku bol Tatran na horšom umiestnení ako Michalovce, bral zemiakovú medailu, kým Zemplínčania sa tešili zo striebra. Hoci len o jediný bod, čo najvyššie umiestnenie sa ráta aj v nižšej súťaži.

Bok po boku sú pri sebe tímy aj v úvode novej sezóny, oba suverénne a ambiciózne kluby to rozbehli zatiaľ úspešne, vzájomný duel napovie viac o tom, kto má lepšiu formu. Šláger kola by mohli dobrou atmosférou podporiť aj fanúšikovia, ktorí sa priam v ideálnych letných a futbalových podmienkach na tribúny žiadajú.

"Ja som stále radšej, keď je na zápase plná tribúna a viac fanúšikov, ktorí prídu povzbudzovať a fandiť. Skutočne verím, že to bude dobrý zápas. Sú to tímy, ktoré hrajú na vrchných priečkach. Obaja chceme hrať o postup z tejto skupiny. Je to teda akoby šesťbodový zápas, preto verím, že budú emócie, iskry a že zápas bude mať dobré tempo,“ povedal pre oficiálnu webstránku klubu útočník Ľuboš Belejík.

Ten už jeden gól v tejto sezóne zaznamenal, ďalšiemu sa rozhodne brániť nebude. Vlani proti Michalovciam do čierneho trafil: „Škoda, že to vtedy nebol víťazný gól, pretože aj na to sme mali šancu. Verím ale, že teraz si tie tri body zoberieme a že to bude dobrý zápas podobný tomu z minulej sezóny v Michalovciach. Ten duel mal tempo, nechýbali šance. Oba tímy teraz pomenili kádre, omladili. Ale verím, že to bude kvalitný zápas a diváci si prídu na svoje,“ dodal ďalej pre 1fctatran.sk

Trénerovi Stanislavovi Vargovi by k dispozícii mohol byť kapitán Krajník, ktorý minule nedohral, štart Jakuba Barteka je otázny.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM