Ľubomír Hudačko Futbal

Skvelé výkony prešovského futbalistu: Mladík Ľubomír Tupta je ťahúňom reprezentácie!

Prešovský futbal vlani nezažil šťastný rok, preto je každá pozitívna správa z jeho liahne povzbudivá viac ako dosť. Parametre radosti napĺňa mladý prešovský futbalista Ľubomír Tupta, ktorý sa na turnaji v Malajzii predvádza v skvelej forme. Repre SR16 pomohol siedmimi gólmi k postupu do semifinále!

Ilustračný obrázok k článku Skvelé výkony prešovského futbalistu: Mladík Ľubomír Tupta je ťahúňom reprezentácie!
Zdroj: Dnes24.sk

Najviac gólov na turnaji zo všetkých tímov vsietila práve slovenská reprezentácia (20). Najlepším strelcom súťaže je prešovský odchovanec Ľubomír Tupta, ktorý sa trafil do čierneho už sedemkrát.

Na túto trofej útočí už druhýkrát po sebe, pretože pred rokom bol takisto kanonier kanonierov. S prémiou, ktorú dostal za úspech sa rozdelil so spoluhráčmi. Jeden gól na aktuálnom turnaji strelil z pokutového kopu, ktorý aj sám vybojoval. Talent z Prešove ukazuje svoje schopnosti v správnej chvíli, na turnaji v Malajzii je doslova ťahúňom reprezentácie. Skóroval totiž už v každom dueli.

Svojimi výkonmi pomohol slovenskej reprezentácii U16 k víťazstvu v A-skupine a postupu do semifinálového súboja. Ten na zverencov Ladislava Pecka čaká vo štvrtok 23. januára. Ich súperom bude druhý tím skupiny B – portugalský Sporting Lisabon.

foto: 1fctatran

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM